ULUSAL

Ankara beyaza büründü! Kar yağışı, kısa sürede kenti etkisi altına aldı

 
 235
Ankara beyaza büründü! Kar yağışı,kısa sürede kenti etkisi altına aldı - Ankara'da Pazartesi günü başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Cadde ve sokakları kaplayan kar yağışından kuğular da nasibini aldı.	Kuğular kar ile kaplandı	Meteoroloji uyardı	“Lastikleri uygun olmayan araçlar trafiğe çıkmasın”
İhlas Haber Ajansı

 |  - Ankara'da Pazartesi günü başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Cadde ve sokakları kaplayan kar yağışından kuğular da nasibini aldı. Kuğular kar ile kaplandı Meteoroloji uyardı “Lastikleri uygun olmayan araçlar trafiğe çıkmasın”

Ankara'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kısa sürede kenti etkisi altına aldı. Gece de devam eden kar yağışıyla cadde, sokak ve parklar beyaza büründü. Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı zaman zaman tipiye dönerken Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı.

Ankara'nın Çankaya, Keçiören, Mamak, Altındağ gibi merkez ilçeleri yoğun kar yağışının etkisinde kaldı. Kar yağışından, Kuğulu Park'ta bulunan kuğular da nasibini aldı. Üzerlerine yağan karlar ile kaplanan kuğu ve ördekler süs havuzunda yüzmeye devam etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bölge genelinin çok bulutlu aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtilirken kar yağışının aralıklı olarak birkaç gün devam edeceğinin düşünüldüğü bildirildi. Ayrıca yapılan açıklamada, vatandaşlar don ve buzlanmalara karşı da uyarıldı.

Lastikleri uygun olmayan araçların trafiğe çıkmaması konusunda uyaran 20 yıllık taksi sürücüsü, Halil İbrahim Kavlak, “Yollarda genelde buz sorunu görülüyor. Kar yağışı berekettir. Barajlarımız suyla doluyor. Bu yaz için kuraklığın son derece çetin geçeceği söyleniyor. Karın yağmasıyla herhalde bu kuraklığa çözüm olacağını düşünüyorum” dedi.

Muhammet Mücahit Dereli - Mehmet Kalay
 

  • BafraHaber Yorum
  • Ankara beyaza büründü! Kar yağışı, kısa sürede kenti etkisi altına aldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0