BAFRA

Habider’den Çocuklara Arkeolojik Kazı Etkinliği

 
 593
Habider’den Çocuklara Arkeolojik Kazı Etkinliği - Samsun'un Bafra ilçesinde, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bi-DER)tarafından çocuklar için Arkeoloji kazı alanı etkinliği düzenlendi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesinde, Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HA-Bi-DER)tarafından çocuklar için Arkeoloji kazı alanı etkinliği düzenlendi.

Arkeoloji kazı alanı etkinliğine Bafra Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Öner,  Jandarma Yüzbaşı Serkan Erbaş, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra şube Başkanı Recep Köksal, Aileler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan HA-Bi-DER Başkanı Yaşar Önbaş, “Sanat Dünyayı doldurur, Müzik Dünyayı güzelleştirir ruhu besler, Dünyayı refaha kavuşturur. Yeni İcatlara ulaştırır. Uzaya tırmanmanın yolunu açar. Doğrusu budur ve bu esaslar bilimlere sahiptir. Ancak tüm bu gelişmeleri temelinde ne vardır. Hiç düşündünüz mü? Hiç şüphesiz ki bu gelişmelerin odağında beyin olduğu çok açıktır. Ancak şunu arz etmek ister. İnsan beyninin yüzde seksenini 0-6 yaşında gelişmektedir.” dedi.

Başkan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Ha-Bi-Der bu bilimselliğin öneminin farkındalığı ile 24 Ekim 2003 yılında Çocuk Gelişim Bilimini topluma kazandırmak amacı ile kurulmuştur. Ha-Bi-Der'in bu bilimsellikte başarıları saymakla bitmez. Yurtiçi yurtdışı pek çok ödüllerimiz vardır. TBMM Onur ödülüne aday gösterecek ve hiç unutamam ki RADEV onur ödülünü kazandık. Bu ödül beni çok heyecanlandırıyor çünkü Negatifi Pozitife verilen bir ödüldü. Derneğimiz Ha-Bi-Der bu etkin ve üniversitelerinde işbirliği içinde olduğu bilimsel projelerin olduğu nadide materyalleri. Çocuk Gelişim Bilimi, Oyun ve Oyuncak müzesini Bafra'mıza kazandırıyoruz.

Önbaş son olarak şunları söyledi: İşte bugünde Halkımızı Bilinçlendirme Derneği Ha-Bi-Der olarak Çocuk Gelişim Bilimi esasında yepyeni bir proje ile karşınızdayız. Anaokulu anasınıfı çocuklarımıza bizzat aktive edecek bir proje. Ha-Bi-Der arkeolojik kazısı. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Neşeli Penguen Ana Okulu öğrencileri Halk Oyunlarını sergilediler. Daha Sonra öğrenciler katılımcılar eşliğinde Ha-Bi-Der tarafından hazırlanan Arkeolojik kazı alanında proje amaçlarına uygun gömüleri kazarak uygulamalı olarak öğrendiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Habider’den Çocuklara Arkeolojik Kazı Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0