BAFRA

Güven Sokak Esnafı Çift Yöne Karşı

 
 4742
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın trafik sirkülasyon projesinde yer alan Güven Sokak’ın çift yön uygulamasına esnaftan itiraz. 

Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Bafra trafiği düzenlemek, akışı artırmak amacı ile ilgili hazırlattığı trafik sirkülasyon projesinin Güven Sokak ile ilgili bölümüne esnaftan itiraz geldi. 

Bafra Haber kamerasına konuşan esnaflar, itirazlarını dile getirdi. Bir esnaf çift yön olmaması için imza topladıklarını söyledi.

Güven Sokak esnafının itirazlarının satırbaşları şu şekilde:

Esnafı: “Güven Sokak esnafları olarak biz buranın çift yönlü olmasını istemiyoruz. Bütün esnaf arkadaşlarımızla imza topladık bu proje esnafa zarar verir. 1983’ten beri neredeyse on kere değişim yaşandı. Her değişim de biz küçük esnaflar olarak zarar gördük. Biz esnaf olarak böyle kalmasını istiyoruz çünkü burası çift yön olursa esnaflar ve esnaflara gelen müşteriler araçlarını nereye çekecek. Belediye bize park yeri sağlaması gerekiyor.”

Esnaf: “Sokağımızdaki sirkülasyon projesi ekonomik olarak bize zarar vereceği gibi müşterilerimize de evrak bırakmaya işlemlerini yapması için park alanı sorunu yaşatacak. Bundan dolayı çift yön olmasını desteklemiyoruz.

Oturdukları Yerden Bu İşler Olmaz

Esnaf: “Bize gelen müşterinin araçları nerede duracak nasıl olacak bunun bir önlemi alındı mı? Kaldırımlar çok büyük daraltılabilir veya en büyük sorun buradaki binalarda oturanların araçları otopark sorunu çözülmesi lazım. Benim şahsi düşüncem Çift yönün buraya faydası olmaz. Belediye Başkanı Kaymakam Bey neden bizlere sormuyor. Oturdukları yerden bunların olmaması gerekiyor. Gelsinler görüşelim ya da bizi davet etsinler biz gidip görüşelim. Ben 35 senedir bu sokaktayım dört sefer burası değişti. Hiç bize sorulmadı. Bir kere de bize sorsunlar arasta esnafları olarak hiçbir çözüm olmuyor.”

Esnaf: “Ben bütün esnaf arkadaşlarımızın adına şunları dile getirmek istiyorum buranın çift yön olmasına karşıyız. Burada çay ocağı, berber, bakkal, giyim dükkânları müşterileri alışverişe geldiği zaman illaki aracını buraya çekip alışverişini yapacak. Ama burası çift yönlü olduğu zaman müşteriler araçlarına bırakmaya yer bulamayacak ve bu sefer farklı bir adresteki iş yerlerini tercih edecek. Ayrıca dükkânlarımıza malzeme geldiğinde nasıl taşıyacağız, nasıl malzeme indireceğiniz trafik sıkışıklığı çok yaşanacak. Burası iki şeride uygun bir yol değil Bu projenin gerçekleşmemesi için yetkililerden rica ediyoruz.”

Haber: Furkan Göçer

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Güven Sokak Esnafı Çift Yöne Karşı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 32
User defaultYorum Id: 135343
31 Aralık 2021
09:21
  • Yorum Id: 135343
  • 31 Aralık 2021
  • 09:21

Esnaf kaldırımı işgal ediyor + bide arabasını cekıyor dunku esnaf bile böyle. esnafliktan haberi olmayan yapmasın ticaret.

Cevap
  • Yorum Id: 139406
  • 11 Şubat 2022
  • 15:50

Ne yapsın o zaman .. çok bilyon madem şöyle klavede olmaz..

User defaultYorum Id: 135585
04 Ocak 2022
13:20
  • Yorum Id: 135585
  • 04 Ocak 2022
  • 13:20

Baskanım ilk önce çift şerit yerine yolları bi gözden geçirseniz diyorum pazar günü hastaneye cıkarken yolda cukur olusmuş oda yamur suları doldurmuş arabamla giderken malesef tekerim gümledi bençe çif serit onemli degil yolun bozuk olmaması onemli bilginize not gecende 2daakka şoforler cemiyetin onüne arabamı park ettim peşimden ceza yazmışlar bafrada yol degil ilk once otobpark sonra çift seride bakın saygılar baskanım ismim yunus

User defaultYorum Id: 135593
04 Ocak 2022
15:02
  • Yorum Id: 135593
  • 04 Ocak 2022
  • 15:02

Belediye alış pidenin ve tonyalının sandalye ve masalarından korkusuna ağzını açıp tek kelime edemiyor. yıllardır dut yemiş bülbül oluyorlar. cimer'e şikayet ediyorsun, zabıta gelip masaları bir kaç gün kaldırın cimere şikayet geldi diyor. fotograf çekiyorlar ondan sonra 1 kafta geçiyor aynı. koskoca belediye tonyalının ve alış pidenin ....olmuş kimsenin haberi yok

Daha Fazla Yorum