BAFRA

Gülşen’i Tutuklayan Hakim Bafralı

 
 11293
Gülşen’i Tutuklayan Hakim Bafralı - İmam Hatiplilere hakaret eden Gülşen’i tutuklayan hakim Bafralı çıktı. 
Bafra Haber

 |  - İmam Hatiplilere hakaret eden Gülşen’i tutuklayan hakim Bafralı çıktı. 

Gülşen isimli ses sanatçısının 4 ay önceki bir konserde İmam Hatipliler ile ilgili sarf ettiği ve toplumun tüm kesimlerinin kınadığı sözler sonrası Gülşen önce evinden gözaltına alındı ardından savcılıkça tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. 

Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Hâkimlik, şüphelinin üzerine atılı bulunan ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını, gösterir somut delillerin mevcut olması, suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve orantılı olacağını değerlendirerek şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Gülşen’i tutuklama kararı veren Hâkim İbrahim Eroğlu’nun İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne HSK tarafından 12 Ağustos’ta atanması tartışma konusu oldu. 

Mesleğe 2016 yılında Nazilli Hakimi olarak Başlayan ve ardından Gaziantep’e atanan Hakim İbrahim Eroğlu’nun Bafra’nın Dedeli Köyünden olduğu öğrenildi. 

Gülşen’in sarf ettiği sözlerin ağır hakaret içerdiği ancak tutuklama kararının orantısız olduğu tartışmaları üzerine Hakim İbrahim Eroğlu’nun AK Parti’ye yakınlığı tartışmaları yapıldı. Bafra Haber’in elde ettiği bilgilere göre Hakim İbrahim Eroğlu dini bütün ama AK Parti ile hiçbir ilgisi olmayan biri. Kaynaklarımız İmam Hatip Lisesi mezunu da olmadığını belirtti. 

Gezi Davası kararında Avukatlıktan Hakimliğe geçen Bafralı Murat Bircan da Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Murat Bircan’ın AK Partili Belediyede avukatlık yapması, AK Parti’den Milletvekili aday adayı olması günlerce konuşulmuştu. 

İbrahim Eroğlu’nun da İstanbul gibi bir şehre Sulh Ceza Hâkimi olarak atanması siyasi bir bağı mı var sorusunun sorulmasına sebep oldu.  

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gülşen’i Tutuklayan Hakim Bafralı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 41
User defaultYorum Id: 153827
29 Ağustos 2022
13:04
  • Yorum Id: 153827
  • 29 Ağustos 2022
  • 13:04

Gülşen yaptığı bir gaf için özür dileyerek hapisten kurtulamazken, s.taranoğlu adında ki danışman belgeleriyle ispat edilmiş rüşvet çarkında ülkeyi kemirip, öksüzün yetimin hakkını yiyip istifa ederek kolayca kurtulabiliyor. haram olsun.

User defaultYorum Id: 153825
29 Ağustos 2022
12:48
  • Yorum Id: 153825
  • 29 Ağustos 2022
  • 12:48

İmam hatipliye hakaret edilince tutuklama oluyor aslında hakaret edilmesi gerçekten yanlıştı. ama 1960'lı yıllarda imam hatip okulları siyasetin arka bahçesinin elemanı olmadan gerçekten ihtiyaç gereğince imam yetiştiriyordu. sonradan bozulmaya başladı ve bozuldu. innşallah bundan sora ihtiyaca göre siyasetin dışında imam yetiştirmek için imam hatip okulları oluşur. bazı hocalar var namaz kılmayan öldürülsün diyor o hocalar amarika da yetişseydi hiristiyan ve papaz olurdu. hem zorla namaz kıldırmanın ne değeri olacak birisinden korkarak kılınan namaz saten namaz değildir. namaz kılmazsan cehennemde yanacaksın, kılarsan cennette hurilerle yaşayacaksın diyorlar. bu şuna benziyor. arabalarım, arsalarım, evlerim fabrikalarım var. yelek örmesini bilen lisede okuyan kızım var. kızım bana yelek örmezsen tüm serveti ablana bağışlayacağım sana bir şey vermeyeceğim, okulda okutmayacağım. hatta seni evden kovacam; yelek örersen tüm servetimi sana vereceğim seni lisede, üniversitede okutacam desem kızım da korkudan çıkarı için yelek örse bu örülen yeleğin bir kıymeti yoktur. şayet kızıma abim babana yelek ör deyip de yelek örer se o yeleğin değeri vardır tüm müslümanların yaptığı ibadetler buna benziyor. bir şey demeden kızım bana bir şey demeden, hiç kimse bir şey demeden yelek örerse o yeleğin değeri daha çoktur. bizim çoğu hocaların, müslümanların namaz kılma anlayışı kızımın korkudan, çıkar için yelek örme anlayışına benziyor. insanlar tüm dinlere ve ibadetlere saygı duyarak dinlerden birinin ibadetlerini tercih edip ibadet yapması iyi olur. tüm insanlara, dinlere, ibadetlere saygı duyduğu için insanlık barış ve huzur içinde en iyi şekilde yaşar. allah katında da en değerli kullar olacaktır. insan dediğin ibadeti korkudan çıkar için yapmasın allaha inandığı için severek namaz kılsın, camiye veya kiliseye gitsin ibadet yapsın işte o zaman o ibadetin değeri vardır. bir yobazlar kalkıp da namaz kılmayan cezalandırılsın, öldürülsün demesi dinimize bile aykırıdır, hakarettir ve yanlıştır. böyle yobazların bilerek veya bilmeyerek dine ve insanlara dolaylı yönden zarar verdiği için allah katında her hangi bir değeri yoktur.

User defaultYorum Id: 153823
29 Ağustos 2022
12:01
  • Yorum Id: 153823
  • 29 Ağustos 2022
  • 12:01

Galile dünya yuvarlak dediği için papazlar idam etti de müslümanlar düya'ya o zaman yuvarlar hristiyanlar müslümanlar hepsi düz diyordu sonuçta galila haklı çıktını hpbimiz gördük. bilim ne diyorsa doğrudur. yanlış diyenler bir gün yanıldıklarını tarih gösterir. kardeşim bazı devrimler 70 yıl sürer çöker tekrar canlanır tekrar o devrim yeniden düzenlenerek tekrar uygulanır. 10 yıl. sürmediğine kafanı takma ağa babaların hapislerde çürüdüğüne kapılma hapise attıranların yanlıları da bir gün hapislere girer. hapis yatmadan bedel ödemeden oluşan oluşan hiç bir devrimin kıymeti de yoktur. bedel ödemeden yapılacak bir devrimde yoktur. devrimden çıkarı olanlar korkar karşı çıkar çıkarı olmayanlarında aptallığından, cahilliğinden devrime karşı çıkar.

Daha Fazla Yorum