BAFRA

Görme Engelliler Derneği Eğitim Kursu Açtı

 
 1423
Görme Engelliler Derneği Eğitim Kursu Açtı - Bafra Görme Engelliler Derneği bireysel gelişim ve kültürel farkındalık eğitimi kursu açtı.
Bafra Haber

 | Onur Kemal Başaloğlu - Bafra Görme Engelliler Derneği bireysel gelişim ve kültürel farkındalık eğitimi kursu açtı.

Bafra halk eğitim merkezi iş birliği içerisinde kurslar açan Bafra görme engelliler derneği 2 Temmuz günü bireysel gelişim ve kültürel farkındalık eğitimi kursu açtı.

Kurs hafta sonu 13.00 ila 16.30 saatleri arası dernek binasında görülüyor. Özellikle görme engelli üyeler tarafından talep edildiğini ifade eden yetkililer, Bireysel gelişim ve kültürel farkındalık eğitim kursun 31 Ağustos’a kadar devam edeceğini belirtti. Kurs ile alakalı bilgiler veren kurs eğitmeni Şadiye Kalkan şunları söyledi “Bireysel gelişim ve kültürel farkındalık kursu adından da anlaşılacağı üzere kişide farkındalık yaratacak, kendini geliştirmesini sağlayacak, kendini yetersiz hissettiği alanlarda bilgi ve deneyim edinmesine yardımcı olacak bir eğitim kursudur. Engellilik bir farklılıktır. Ancak farkındalık yaratmak için illa engelli olmak gerekmez. Hepimizin mutlaka eksik yönleri vardır. Peki, eksik yönlerimizin ne kadar farkındayız. İşte birçoğumuz bunların belki hiçbirine dikkat etmedik. Tabi kişisel gelişim ihtiyacı herkes için farklıdır. Kimimiz zamanımızı doğru yönetemeyiz, kimimiz topluluk önünde konuşamayız, kimimiz de elimizi ayağımızı nereye koyacağımızı bilemeyiz. Kişisel gelişim alanları; iş hayatı, sosyal yaşam, kişisel ilişkiler, aile ilişkileri, ruhsal ve fiziksel alanlar gibi geniş kapsamlıdır. Bu nedenle kişisel gelişim kursları tarafından verilen kişisel gelişim eğitimleri güzel konuşma, beden dili, ikna teknikleri, etkili İletişim ve imaj, zaman ve stres Yönetimi, algı Teknikleri ve ikna Becerileri, kurum Kültürü, zor Durumlarla Başa Çıkma, kişisel imaj Yönetimi, pozitif Düşünme Teknikleri, iş Hayatında Başarılı Olma Teknikleri ve yaratıcılık gibi birçok seçenek sunar.

Kişisel gelişim kursların gerçekten birçok faydası var. Kişisel gelişim kursları ile eksik yanlarınızı geliştirirsiniz, özgüven kazanırsınız, ifade becerilerinizi geliştirirsiniz, duygu ve düşüncelerinizi sözlü ve yazılı daha etkin şekilde aktarabilirsiniz, stresinizi kontrol edersiniz, zamanınızı iyi yönetirsiniz, karar alma becerileriniz gelişir, sorumluluk ve disiplin sahibi olursunuz, iş ve sosyal hayatta dikkat çeker, beğenilen bir birey olursunuz, daha disiplinli, hızlı ve pratik çalışmayı öğrenirsiniz, hayata daha mutlu bakar, vakit geçirebileceğiniz bir hobi edinirsiniz. Ufkunuzu açacak olan kişisel gelişim kursları ile tamamen başka biri olacak, özgüven sorunlarınızdan kurtulacak, ifade becerilerinizi geliştirecek, daha yaratıcı düşünecek ve hayatın içinde aktif rol oynayacaksınız. Kişisel gelişim kursu ne işe yarar diyorsanız yaşayarak görmenizi tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kendisinin de bir kursiyer olduğunu söyleyen Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül de “Hocamız kursla alakalı sağ olsun detaylı bilgiler verdi. Gerçekten çok önemli ve yararlı olan kursu açmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Benim de birçok eksik yönlerim var. Bu kurs sayesinde bu eksiklerimin farkına varacağımı düşünüyorum. O yüzden bu kursa katılmayı özellikle çok istedim. Benim gibi eksik yönlerinin olduğunu düşünen arkadaşlarımızla beraber buradan aldığımız eğitimle eksiklerimizin farkına varacağımıza inancım tamdır. Birçok konuda kendimizi geliştirme imkânı bulduğumuz bu kursun hayırlı olmasını diliyorum. Kursumuzun açılmasında katkı veren başta Bafra halk eğitim merkezi müdürümüz Sayın Hacı Avcı Bey’e, kurslardan sorumlu müdür yardımcımız Ferhat Kurt Bey’e, kurs hocamız Sayın Şadiye Kalkan hocamıza, yönetim kurulu arkadaşlarıma, kursiyerlerimize ve isimlerini sayamadığım herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Görme Engelliler Derneği Eğitim Kursu Açtı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 150427
08 Temmuz 2022
10:07
  • Yorum Id: 150427
  • 08 Temmuz 2022
  • 10:07

İnsan kendisiyle alakalı farkınd olmdığı birçok şeyin farkına varıyor

User defaultYorum Id: 150426
08 Temmuz 2022
10:06
  • Yorum Id: 150426
  • 08 Temmuz 2022
  • 10:06

Gerçekten çok güzel bir kurs herkese tavsiye ederim

User defaultYorum Id: 150304
05 Temmuz 2022
16:52
  • Yorum Id: 150304
  • 05 Temmuz 2022
  • 16:52

Kim düşündüyse allah gönlüne göre versin . bafrada adam akıllı ilk defa birsey gerçekleştirmişler