BAFRA

Gökçeağaç Köyü Karadede Panayırı Bu Yıl Da Yapılmayacak

 
 2276
Gökçeağaç Köyü Karadede PanayırıBu Yıl Da Yapılmayacak - Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı ve Karadede Panayırı düzenleme Kurulu Başkanı Turgut Demir, Tarihi Karadede Panayırının bu yıl da Koronavirüs salgını ve buna bağlı ortaya çıkan delta mutasyonu riski nedeniyle yapılmayacağı açıkladı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı ve Karadede Panayırı düzenleme Kurulu Başkanı Turgut Demir, Tarihi Karadede Panayırının bu yıl da Koronavirüs salgını ve buna bağlı ortaya çıkan delta mutasyonu riski nedeniyle yapılmayacağı açıkladı. 

GÖKDER Başkanı Turgut Demir:” Her ne kadar toplumda koronavirüs salgını azalmış gibi bir algı varsa da ülkemizde yaz başında dört binlere düşen günlük vaka sayısı tekrar yedi binlerin üzerine çıkmış durumda. Ayrıca virüsün çok daha tehlikeli şekli olan delta mutasyonu ise hızla yayılım göstermekte ve maalesef bu mutasyona bölgemizde de rastlanılmakta. Kurban Bayramı ile birlikte yaşanacak hareketlilik sonrasında Ağustos ayı sonunda salgın riskinin artacağı açık ve nettir. Küçük çaplı etkinliklere izin verilmiş olsa da Karadede Panayırı gibi büyük organizasyonlar salgınla mücadeleyi sekteye uğratacak telafisi zor durumlara yol açabilir. Risk devam ederken elli bin kişiyi bir araya getirmek doğru değil, bu nedenle bu yıl da Tarihi Karadede Panayırı düzenlenmeyecek.” dedi

Başkan Demir açıklamasına şöyle devam etti: “Organizasyon için tüm hazırlıklarımızı yaparak panayırın yetişebileceği minimum süreye kadar bekleyip gidişatı paydaşlarımız ile değerlendirdik ve salgının halen ciddi riskler barındırdığı görüldü. 

Hiçbir etkinlik bir vatandaşımızın hayatından daha değerli değildir. Böyle büyük çaplı bir organizasyon sonunda bölgemizde yaşanacak vaka artışının vicdani sorumluluğunu taşıyamayacağımız gibi sağlık emekçilerimizin salgınla mücadelesinin zarar görmesine de razı olamayız işte tüm bu nedenlerle Tarihi Karadede Panayırının yapılmaması yönünde karar alındı. Bu kararı vatandaşlarımızın da anlayışla karşılayacağını umuyor, sağlıklı günlerde kol kola halaylar çekeceğimiz panayırlarda buluşacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi. 

300 yıllık geçmişi ve katılımcı sayısı ile Türkiye’nin en büyük üç panayırından biri olan Samsun’un, Bafra ilçesine bağlı Gökçeağaç Köyünde her yıl Ağustos ayı sonunda kurulan Tarihi Karadede Panayırı geçen yıl ağır pandemi koşulları nedeniyle yapılmamıştı. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gökçeağaç Köyü Karadede Panayırı Bu Yıl Da Yapılmayacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0