GÜNDEM

Gençlik Korosundan Harika Bir Konser

 
 80
Bafra Haber

 |  - Gençlik Korosundan harika bir konser

Bafra Musiki Cemiyeti’nin kuruluşunun 30. yılı anısına Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde Gençlik Korosu özel konseri düzenlendi.  Dün ki Tasavvuf Musikisi konserine katılımın az olmasına karşılık bu akşam salon coşkulu bir seyirci tarafından dolduruldu. Dün akşam ki Tasavvuf Musikisi konserinde hiçbir protokol mensubu ve idari amir gözükmezken bu akşam sadece Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal’ın eşi ve çocuğu ile konsere iştirak etmesi ve sonuna kadar izlemesi gözlerden kaçmadı.
Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinden oluşan konseri Zeynep Aslı Var, kadife gibi sesi, düzgün ve yumuşak sunuşu ile Bafralı sanatseverlerden takdir topladı.


Açılış konuşmasını yapan Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, konserin 30. Yıl kutlamaları anısına düzenlendiği, tamamı genç arkadaşlardan oluşan solistlerin ve saz gurubunun Türk Sanat Müziği’nin en sevilen eserlerini 3 ay gibi kısa bir sürede öğrendiklerini söyledi. Anarat, bu genç arkadaşlar hem buy akşam sizlere sunacakları eserler ile hem de kişilikleri ile iyi bir yurttaş olacaklardır, dedi.


Konser, Zeynep Aslı Var’ın sunumu ve Şef Cemalettin Demir’in yönetimi ile başladı.
Gençlik korosunun saz gurubu da çoğunlukla gençlerden oluşuyordu. Keman’da Gülşah Çember, Gaye Kaba, İper Verim, Merve Sırım, Aycan Kanatlı; viyola’da İlker Demir; Ud’da İpek Hacıhaliloğlu Bora Ataseven, Begüm Es ve Ritm’de Gökhan Gök ile Arda Kanatlı yer aldı. 


2 Bölümden oluşan konserin birinci bölümünde; koro eşliğinde Kayahan Acar’ın bestelediği “Gönül sayfam” isimli Hicaz eser, peşinden de Muhlis Sebahattin’in bestelediği “Penceremin perdesini aç, bana göster yüzünü” isimli hicaz şarkı icra edildi.
Coşkun Sabah’ın bestelediği “kalp kalbe karşı derler onun için sormadım” isimli hicaz şarkıyı solist Zeynep Acar; Şekip Ayhan’ın bestelediği “Gönlümde açmadan solan” isimli hicaz zirgüle şarkıyı solist Ceren Çelikel; “pencereden kuş uçtu yandı yürek tutuştu” isimli hicaz şarkıyı, solist Aslı Yılmaz, Yusuf Nalkesen’in eseri “Albümlerden çıkarttın bir kenara fırlattın” isimli hicaz şarkıyı Begüm Es; Muzaffer İlkar’ın bestelediği “bu yara başka yara dertliyim yardan yana” isimli eseri Hilal Altunay ve son olarak Alaattin Şensoy’a  ait “ağlamışım gülmüşüm senin umurunda mı” adlı hicaz şarkıyı Seçil Çil okudu. Birinci bölümün sonunda koro halinde “akşam olur sabah olur yar gelmez”” ve Benim yârim gelişinden bellidir” eserleri okundu.

Konserin ikinci bölümü Necip Mirkemaloğlu’nun “gül ağacı değilem her gelene eğilem” eserinin koro halinde söylenişi ile başladı.  Şebnem Günel ve Muzaffer Özel Şerif Canko’nun “sıra sıra siniler hasta olan iniler” eserini beraber okudular. Daramalı Hasan’ın bestesi “bahar gelir bülbül öter” isimli rast şarkıyı İbrahim Akın Gürses isimli erkek solist okudu.
 Daha sonra konserin sunucusu Zeynep Aslı Var İbrahim Özoral’ın “her şey bitmiştir artık” eserini okudu.  Yasari Asım Arsoy’un “daldan dala konarım” eserini Elif Naz Es; Ülkü Aker’in “bir fincan kahve olsam” isimli uşşak şarkısını İrem VAR, Eyüp Can Sezer’in “sevdiğim iki gözüm” isimli Trakya türküsünü Aydın Görkem Es; “yangın olur biz yangına gideriz” isimli anonim uşşak şarkıyı solistler Fulya Es ve Anıl Hacıhaliloğlu okudu. İzzet Altınbaş’ın “bak yine geçti bahar neylesin neylesin” isimli Acem Kürdi şarkısını Mediha Es; Sadettin Öktenay’ın “aşkın kanununu yazsam” yeniden isimli Acem Kürdi şarkıyı Ülkü Es ve Kubilay Taşkın beraber okudu.


Bafra Musiki Cemiyeti Gençlik korosu son olarak İsmet Nedim Saatçi’nin “aşkınla yana yana kül olsa da ocağım” isimli muhayyer Kürdi şarkıyı okudu.


Konser sonunda Şef Celalettin Demir büyükler korosunu sahneye davet etti. Büyükler gençlerin aralarında yer alarak nostaljik parçaları seyirci ile beraber okudular. Gençlik korosu aileleri adına Bafra Sivil Savunma Müdiresi Belma Özel,  Şef Celalettin Demir’e bir buket çiçek takdim etti. Belma Özel, bir yıl boyunca çocuklarımıza eğitim verdiğiniz için teşekkür ediyoruz, dedi.
Şef Celalettin Demir ise bu çiçeklerden daha değerli olan, çocuklarınızı bana teslim etmenizdi. Burada gördük ki sosyal etkinlikler başarıyı arttırır. Çocuklarımız karnelerini aldıklarında başarıları ile size asıl hediyeyi vereceklerdir, dedi.
Coşkulu sanatsever Bafralılar gençlik korosunu ayakta alkışlayarak uğurladılar.

BafraHaber


  • BafraHaber Yorum
  • Gençlik Korosundan Harika Bir Konser içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0