GÜNDEM

Gençlik Bayramı 90. Yılı Bafra`da Kutlandı

 
 330
Gençlik Bayramı 90. Yılı Bafra`da Kutlandı - Samsun`un Bafra ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Samsun`un Bafra ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nın 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Bafra`daki kutlamalar, sabah 09.00`da  Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunma programının ardından kutlamalar, Bafra Şehir Stadı`nda sürdü. .
Şehir Stadıntaki program saat 09.30`da başladı. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutan Vekili Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Şahin Kocaköse  ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın ardından Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla  günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Yayla, ``Büyük Türkiye ideali başarısı için çalıştıklarını ve milli idare sayesinde de bağımsızlık elde edildiğini söyledi. Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve büyük Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen 19 Mayıs gününün, tüm yurt genelin de olduğu gibi Bafra’da coşkuyla kutlandığını kaydetti. 90.. yıldönümü kutlanan bu günün tarihte iki ayrı önemi olduğunu vurgulayan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla,"Biri, devletimizin kurucusu büyük Atatürk`ün Ulusal Kurtuluş Savaşı`nı başlatmak üzere Samsun`dan Anadolu`ya ayak bastığı günün yıldönümü olması, diğeri ise büyük kurtarıcı Atatürk`ü anma günü olarak kutlamamızdır. Günümüzden 90  yıl önce, 700 yıl boyunca dünyanın en güçlü devleti olan Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı`ndan yenik çıkmış, Türkiye büyük toprak kayıplarına uğramıştı. Öyle ki, ülkemizin galip ülkeler arasında paylaşılması sonucu anavatanımız olan Anadolu`yu dahi kaybetmekle karşı karşıya kalınmıştı.19 Mayıs 1919 tarihi Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı ve büyük bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Bugün aynı zamanda Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızdır.Spor beden eğitimidir. Spor bedeni geliştirir. Sağlıklı olmamızı sağlar. Spor yapanlar hayatta daha başarılı olurlar.. 19 Mayıs; 1981 yılından başlayarak «Atatürk’ü Anma Günü» olarak da kutlanmaya başlandı. Atatürk bir söyleşi sırasında: «Ben 19 Mayıs’ta doğdum» demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk’ün doğum yıldönümü olarak törenlerle kutlanır.” dedi
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise yaptığı konuşmada,``Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir.Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.
19 Mayıs 1919′da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz.Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.Sevgili gençler,Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.``dedi
Konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Spor gösterileri, öğrencilerin bayram gösterisi, tören geçişi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Öğrencilerin yaptığı hareketler izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kuıtlamalarına Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutan Vekili Yzb. Şahin Kocaköse, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,,  Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Bafra Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk,Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol,, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, , Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yzb Şahin  Kocaköse, Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Çepni, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ,Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gençlik Bayramı 90. Yılı Bafra`da Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0