GÜNDEM

Gazeteciye Saldırıya Kınamalar Tınlamalar

 
 518
Gazeteciye Saldırıya Kınamalar Tınlamalar - Bafra Haber Muhabiri Tuğrul Taş`a yapılan yumruklu saldırı, saldırının şiddetinden dolayı yankı uyandırmadı. Kınamalarda artış sağlanırken büyük bir kesim tınlamadı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Muhabiri Tuğrul Taş`a yapılan yumruklu saldırı, saldırının şiddetinden dolayı yankı uyandırmadı. Kınamalarda artış sağlanırken büyük bir kesim tınlamadı.

Bafra Haber Muhabiri Tuğrul Taş`a yapılan yumruklu saldırı, saldırının şiddetinden dolayı yankı uyandırmadı. Kınamalarda artış sağlanırken büyük bir kesim tınlamadı.

Kınama yayımlama gereği görmeyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Telefon ile geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Adi bir saldırı olması, gayrımeşru ile ilgisi olmamasından dolayı kınamalarda artış sağlandı.
Bafra Gazeteciler Cemiyeti ve Bafra`da faaliyet gösteren diğer basın derneği İnterya saldırıyı kınadı.

Bafra Genç İşadamları Derneği bu saldırıda kınama mesajı yayımladı.

CHP Bafra İlçe Sekreteri Esra Deniz Karagöl, partisinde adam bulunamadığı için partisi adına ve kendi adına telefon ile geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İNTERYA`NIN KINAMA MESAJI

BASINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Kısa adı İNTERYA olan İnternet Yayıncılığı ve Gazeteciler Derneği olarak son zamanlarda basına yönelik saldırılara bir yenisinin daha eklenmiş olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir.

08.Kasım 2016 Tarihinde sadece haber amaçlı olarak Bafra Devlet Hastanesinde bulunan ve görevini yapmakta olan Bafra Haber internet sitesi muhabiri Tuğrul Taş meslektaşımıza yönelik fiziki bir saldırı yapılmış ve tehdit edilmiştir. Öncelikle meslektaşımıza ve kurumuna geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve bu saldırı ve tehdidi şiddetle kınıyoruz.

İNTERYA olarak yapacağımız bir tespitin tüm yetkililer tarafından dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu tespitimiz şudur: "Son zamanlarda basına saldırı dahil pek çok adli ve asayiş olayları yaşanmaktadır. Bu durumun devam etmesini toplumsal huzur, kardeşlik, saygı ve sevgi ortamı için çok düşündürücü ve tehlikeli bulmaktayız.

Toplumun huzuru ve basın mensuplarının görevlerini güven içinde yapması herkesin yararınadır. Hak aramanın yolu hukuktur. Bunun dışında ki tüm yollar yetkililer tarafından kapatılmalıdır.

İNTERYA

 

BAFRA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİNİN KINAMA MESAJI:

Son dönemlerde ilçemizde basına karşı şiddet girişimlerinin arttığını üzülerek görmekteyiz. Düşünce ve haber alma özgürlüğünün dolayısıyla demokrasinin işleyişinin en temel taşlarından biri olan basın kuruluşlarımıza yapılan saldırıların son bulmasını diliyoruz. Gerçekleşen kötü olayların basına yansımaması için çaba göstermek yerine, iyi olayların sayısını arttırmaya çalışmak en doğrusu olacaktır. Bafra Genç İşadamları Derneği olarak Bafra Haber muhabiri Tuğrul Taş`a yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

 Basına karşı bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

 

Bafra Genç İş Adamları Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Yavuz Selim MURATOĞLU

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Gazeteciye Saldırıya Kınamalar Tınlamalar içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0