Garanti Anadolu Sohbetleri Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 37. Buluşmasında, Bafra Tarımı İçin Yeni Fırsatlar Tartışıldı

Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 37.'si, Bafra Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Bafra tarımı için yeni fırsatlar tartışıldı.
Bafra'daki tüm birimlerin işbirliği halinde hareket edebilmenin yöntemlerini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Karadere, "Böylece Bafra, kısa süre içinde tarımsal üretimini, tarıma dayalı sanayisiyle birleştiren ve ürünlerini dünya pazarlarına ulaştıran güçlü bir yapıya kavuşabilir" diye konuştu.
Garanti Bankası'nın Dünya gazetesi, Bafra Ziraat Odası ve Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlediği toplantının ilk bölümünde, açılış konuşmalarını yapan Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş'in ardından Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ve Avrupa Birliği Hibe Programları Uzmanı Ahmet Sungur birikimlerini paylaştı. Toplantının ikinci bölümünde ise, Rito Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Ünal, Antalya Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersoy Yıldırım ve Tarım Sigortaları Uzmanı Şule Yıldırım birer sunum yaptı.
Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım'ın yönetimindeki toplantının ilk bölümünde, dünya ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ve tarıma yönelik AB hibe programları tartışıldı. Toplantının ikinci bölümünde ise aşılı ürünlerle tarımda verimin artırılması ve ihracata yönelik tarımsal üretim masaya yatırıldı. Ürün paketleme ve depolama özelinde tarımda teknoloji kullanımı ve tarım sigortalarındaki son gelişmeler ayrıntılarıyla açıklandı.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın