Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğretmenleri öğrencilerin aileleri ile tanışmak, veliler ile direk ilişki kurmak için evlerini ziyaret ediyor.
Bir ülkenin geleceği olan öğrencilerin yetiştirilmesinde, eğitimlerinde gerekli olan ihtiyaçların belirlenmesi ve bu ihtiyaçların mümkün olduğunca tatmin edilmesi, okul-aile işbirliğinin sağlıklı olmasıyla mümkündür.
Bu münasebetle biz Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu olarak, öğretmenlerin resmi kimliğinden çıkarak çocuğun evine veli ziyaretine gitmesi gerek öğrenciye gerekse veli-okul iş birliğine çok şeyler kazandıracağını biliyoruz. Her şeyden önce öğrencilerimizin nasıl bir aile ortamında büyüdüğünü görmek, okul içerisinde onlara olan tutumlarımızı etkileyecek belki de çocuğun sıkıntılarının aile şartlarından kaynaklandığını anlayarak onlara karşı daha anlayışlı yaklaşmamızı sağlayacaktır. Bu durum da öğrenci- öğretmen arasındaki çatışmaları azaltmaya veya daha çabuk çözüm yollarına ulaşmaya yardımcı olacaktır.
Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu olarak bundan sonra her ay 2-3 veli ziyareti yapmayı düşünüyoruz. Velilerimizden Esma Önder `Öğretmenlerimizin bizlere misafir olması bizleri çok mutlu etti. Bundan sonra da sizleri misafir olarak görmek isteriz. Bu ziyaretler okulumuz için şüphesiz ki fayda sağlayacaktır. Bu vesile ile Hatice Güney, Hülya Duyak, Aysel Bakıcı hocalarıma da teşekkür ediyorum` dedi.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!