GÜNDEM

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Samsun'un Bafra İlçesinde Gerçekleştirilen Törende Zafer Anıtı'na Çelenkler Konuldu

 
 616
Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Samsun'un Bafraİlçesinde Gerçekleştirilen Törende Zafer Anıtı'na Çelenkler Konuldu - Samsun'un Bafra ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü etkinliklerine büyük ilgi gösterildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 92. yıldönümü etkinliklerine büyük ilgi gösterildi.

Bafra Asri Mezarlık'ta bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki törende Zafer Anıtı'na Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Bülent Gülbaz, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ve Samsun Şehit Aileleri Derneği (SAM-ŞAD) yetkilileri tarafından kurumların çelenkleri konuldu. Bafra Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Bülent Gülbaz, Türk milletinin ölümsüzlüğünü bir kez daha dünyaya haykırmak ve şehitlerin huzurunda saygıyla durmak için ülke genelinde toplanıldığını belirterek, "Bugün Malazgirt'te Anadolu kapılarını açanların, surlara sancağı dikip Kostantina'yı İstanbul yapanların günüdür. Bugün Çanakkale'de yedi düvele karşı durarak, 'Çanakkale geçilmez' dedirtenlerin günüdür. Düşmana göğüslerini siper ederek, İnönü'de, Sakarya boylarında düşmanın hayallerini bozanların günüdür. Bugün Dumlupınar tepelerine İstiklal Savaşı'nın Zafer Anıtı'nı dikenlerin, insanlık ideali uğruna Kore topraklarını kanlarıyla sulayanların günüdür. Bugün Kıbrıs'ta günahsız yavruları hunharca katledenlerden hesap soranların ve gözü dönmüş katillere 'dur' diyenlerin günüdür. Bugün ecdadıyla övünen ve ondan emanet aldığı mukaddes değerler üzerine, namusu üzerine yemin ederek, bayrağımıza renk olanların ve kalplerimize gömülenlerin günüdür" dedi.
Bafra protokolü daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti. Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve diğer protokol şehit mezarlarına karanfil bırakırken şehit ailelerine de karanfil takdim edildi.
  • BafraHaber Yorum
  • Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Samsun'un Bafra İlçesinde Gerçekleştirilen Törende Zafer Anıtı'na Çelenkler Konuldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0