BAFRA

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Hazırlık Kursu Tekrar Açılacak

 
 583
Engelli Kamu Personeli SeçmeSınavı Hazırlık Kursu Tekrar Açılacak - Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecek engelli adayları hazırlık kurslarının 2020 yılında da açılacağını bildirdi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecek engelli adayları hazırlık kurslarının 2020 yılında da açılacağını bildirdi. 

20 Ocak 2020’de tarihinde açılacak kurslar için başvurular 1 Ocak 2020 tarihinde başlayacak. Adaylar; kimlik fotokopisi, en az yüzde 40 ve üzeri engelli raporu fotokopisi ve en az lise mezunu ve üzeri olduğunu gösteren diploma fotokopisi ile birlikte Bafra Görme Engelliler Derneğine ve “Bafra Görme Engelliler Derneğinin açacağı (EKPSS) kursuna başvurmak istiyorum” diyerek Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne giderek başvurabilecekler. Kursa her engel grubu başvurabilecek. Yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda her engel grubuna göre ayrı ayrı derslikler açılması planlanmakta. 

Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, “Bafra görme engelliler derneği, Bafra Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 26 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşecek olan EKPSS girecek engelli adaylara hazırlık kursu açmıştı. 10 Ekim 2019’da Bafra Gençlik Merkezinde açılan kurs, 53 kişilik rekor bir katılımla, iki sınıf olarak devam ediyor. Bafra Görme Engelliler Derneği, EKPSS’ye yönelik hazırlık kursu, Bafra’da bu zamana kadar görülmemiş rekor sayıda katılımcıyla kurs açarak aynı zamanda bir ilke de imza atmış oldu. Başarılı bir şekilde devam eden kursun sonlarına doğru yaklaşılıyor. 31 Aralık 2019 tarihinde sona erecek olan kurs Bafra’da yoğun bir ilgi gördü. Çok verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini söyleyen kursiyerler ve öğretmenler,  2020’de de sınav tarihine kadar kursun devam etmesini istiyorlar. Yoğun talep ve yeni kursiyer başvurularının artması üzerine EKPSS kursları tekrar açılacak. 2018 yılındaki sınava bu kursla hazırlanan kursiyerlerimiz en az 78 puan aldılar. Bu sene hedefimiz en az 83 ve üzeri hedeflenmektedir. Başarılı olmak isteyen sınava girecek tüm engelli kardeşlerimizi kursumuza bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Hazırlık Kursu Tekrar Açılacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0