MHP İlçe Başkanı Emin Usta, Başkan Yardımcıları Fatih Uncu ve Birol Kaçar Bafra Haber’i ziyaret etti. 

Yayın Yönetmeni Ali İhsan Başaloğlu’nun gündeme dair sorularını cevaplayan Başkan Emin Usta siyasette dengeleri değiştirecek açıklamalar yaptı.

Emin Usta'nın açıklamalarının satır başları şu şekilde:

BİZ BAFRA’YA TALİBİZ

Ak Parti ile ittifak halindeyiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi dahil tam destek verdik. Bu zamana kadar herhangi bir talebimiz olmadı.31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Alaçam ve Asarcık Belediyeleri haricinde Belediyeler alınacağı beklenmekte. Son kararı hangi ilçenin belediyeleri olacağı görüşmeler sonucunda Genel Merkezimizce karar verilecek.

Gönül ister ki en başta Bafra olmak üzere 17 ilçenin 17’sini alalım. Biz Bafra’ya talibiz ve istiyoruz. Bafra’nın son 30 yılında Milliyetçi Hareket Partisi tabanından gelen Belediye Başkanları 20 yıl yönetti. Bafra kamuoyunda beklenti bu yönde. 

BAFRA’ YI NEDEN İSTEDİĞİMİZLE İLGİLİ RAPOR SUNDUM

Bafra’da halkın beklentisini ve Bafra Belediyesi ve Belediye Başkanı ile ilgili #mhp4# il başkanlığınca Genel Merkeze sunulmak üzere rapor talep edildi ve bu raporu il Başkanlığına sunduk.

Ak Parti ile ittifak halindeyiz ama yerel idarede hiç de ittifak ruhu varmış gibi görünmüyor. Uyum sorunu var mı, var. Bafra’da muhtarlar başta olmak üzere tabanımızın ve bize gelen vatandaşların bazı sorunlarla ilgili taleplerini ilettiğimizde çözülmüyor. Belediye Meclis üyeleri ile bile istişare edilmiyor. Bu da bizleri zor durumda bırakıyor. Sonuçta halk ittifaksınız diyorlar.

SEÇİME AYRI GİRMEK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bafra’nın hangi parti çatısı altında seçime gireceğini Genel Merkezlerimiz karar verecek. Alınacak karar ne olursa olsun buna uyacağız ittifak çatısı altında seçime gideceğiz. İttifakın adayı her iki tarafın ortak adayı olmalı uyum içinde çalışacakları belediye başkanı olmalı. 

MHP Bafra İlçe Yönetimi olarak Bafra’ya talibiz. Projelerimizle ve halkımızla bütünleşmeye hazırız. Halkımızla bütünleşen herkesi kucaklayan bir yaklaşımla Bafra’yı idare ettiğimizi Merhum Hasan Aslan’ın Belediye Başkanlığı ile ispatlamış bir hareketiz.