BAFRA

Emekli Kadınlar Resim Kursunda Buluştular

 
 176
Emekli Kadınlar Resim Kursunda Buluştular - Bafra'da Halk eğitim Merkezinin katkılarıyla açılan resimkursu emekli olan kadınların huzur yuvası oldu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra'da Halk eğitim Merkezinin katkılarıyla açılan resimkursu emekli olan kadınların huzur yuvası oldu.

Bafra’da yıllarca çalışıp emekli olan kadınlar, Bafra'da açılan resim kursuna büyük ilgi gösteriyor.

Kurs öğretmeni Serpilay Kocahan yaptığı açıklamada, İstanbul Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olduğunu belirterek şunları söyledi. “Yıllarca İstanbul'da çalıştıktan sonra eşimle Bafra'ya geldik. Bafra’ya geldiğimizde burada sanat üzerine çok büyük açık olduğunu fark ettim. Buraya geldiğimde buradaki herkes Bafra’da sanata ilgi yok, burada kimse sanatla ilgilenmez dedi. Bu denilenlere ben hiç aldırış etmedim en azından bildiklerimi, öğrendiklerimi resim sevenlerle sanat sevenlerle buluşturmak istedim, o düşünceyle atölye açmaya karar verdim.

3 yıl önce Halk Eğitim Merkezinin Desteği ile şimdiki atölyesini kurduğunu belirten Görgeç, Bu kursu açtıktan sonra baktım ki Bafra söylenildiği gibi hiç boş değil, buraya geldiğimde buradaki kadınlar tütünden başka bir şeyden anlamaz diyorlardı. Bafra’da Sanat aşkıyla dolu ama sanatlarını icra edecek ortam bulamayan bir sürü hanım arkadaşlar tanıdım.

Kursumdaki hanımlar bana Bafra’yı sevmeme vesile oldular. Bu atölyeyi kurduktan sonra burada harika insanlar tanıdım çok güzel işler yaptık ve çok yetenekli arkadaşlarla da tanışma fırsatım oldu" dedi.

Yeni emekli olan kursiyer Hatun Arslan ise, “Emekli olduktan sonra ne yapacağımı düşünüyordum, bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu resim kursuna geldim. Kendime çok güvenmiyordum ama sağ olsun Serpilay hocam bendeki yeteneği yaptığım resimlerle bana gösterdi. Burada çok mutluyum çok güzel resimler yapıyoruz ve burada arkadaşlarımızla çok güzel vakitler geçiyoruz.” dedi.

Emekli Almanca öğretmeni Birsen Öngüt ise, “Yaklaşık 10 sene önce emekli oldum. Bu sene Serpilay hanımla çalışmaya başladık. Bundan öncede resim yapıyordum ama resim yapmanın tekniklerini hocamızın desteğiyle öğrenmeye başladık. Arkadaşlarımızla burada çok mutluyuz güzel resimler yapıyoruz. Burayı bize açan hocamız Serpilay hanıma ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yalçın Ak’a çok teşekkür ederim" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Emekli Kadınlar Resim Kursunda Buluştular içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0