BAFRA

Eğitim Sen Genel Başkanı Bafra’daydı 

 
 1525
Eğitim Sen Genel Başkanı Bafra’daydı  - Eğitim Sen Genel başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Samsun şube yönetimi ve Bafra Temsilciliği ile birlikte Bafra’da işyeri ziyaretlerinde bulundu. 
Bafra Haber

 |  - Eğitim Sen Genel başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, Samsun şube yönetimi ve Bafra Temsilciliği ile birlikte Bafra’da işyeri ziyaretlerinde bulundu. 

Ziyaretine Bafra Anadolu Lisesi ile başlayan Genel başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, burada yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce yaşamını yitiren edebiyat öğretmeni İhsan Yılmazşamlı için okul personeline başsağlığı diledi. 

Daha sonra Galip Öztürk Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Altınkaya Anadolu Lisesi, Kızılırmak Anadolu Lisesi ve Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü personelini ziyaret ettikten sonra Bafra Milli Eğitim müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ile görüşüldü.

Nejla Kurul yaptığı konuşmalarda, “1 Mayıs’ta Samsun'da yapılacak mitinge çağrıda bulunarak “emeğin ve dayanışmanın gününde 1 Mayıs'tan 14 Mayıs’a giden süreçte hem iktidara hem de muhalefet partilerine hep birlikte sesimizi duyurmak önemli.” dedi. 

Emeğin karşılığının alındığı, sendikal hakların özgürce kullanılabildiği, herkesin güvenceli, insanca, onuruyla yaşayabileceği bir gelir elde edeceği, ekonomik krizlerin faturasının halkın sırtına yüklenmediği, emeğin, özgürlüğün, barışın olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz “ dedi. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun öğretmenler arasında yarattığı eşitsizliğe dikkat çeken Kurul, göreve yeni başlayan öğretmenlerin neredeyse asgari ücret aldığını söyleyerek maaşların önemli bir oranda değer kaybettiğini ifade etti.  Eğitimin diğer sorunlarına da değinen Kurul daha sonra sendikanın Bafra İlçe Temsilciliği binasında üyeleriyle toplantı yaptı.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Sen Genel Başkanı Bafra’daydı  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 176921
30 Nisan 2023
01:23
  • Yorum Id: 176921
  • 30 Nisan 2023
  • 01:23

Eğitim camiasında hak arama mücadelesinin neferleri değerli öğretmen arkadaşlarımıza selamlar.