BAFRA

Eğitim Sen’den Yarıyıl Değerlendirme Raporu

 
 1412
Eğitim Sen’den Yarıyıl Değerlendirme Raporu - Eğitim Sen Bafra Temsilcisi Salim Hepsert 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyılını değerlendirdi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Eğitim Sen Bafra Temsilcisi Salim Hepsert 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyılını değerlendirdi.

Yarı yıl değerlendirmesinde şu ibareler yer aldı:  

Salgın hastalık koşullarında başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün 22 Ocak 2021 tarihinde sona eriyor. 

Her çocuğun eşit bir şekilde faydalanması gereken, eğitim hakkına ulaşması bu dönemde daha da güçleşmiştir. Özellikle düşük gelirli ve yoksul aile çocukları eğitim olanaklarından yeterince yararlanamazken, uzaktan eğitim ile birlikte her çocuğun ulaşabileceği bilgisayar, internet gibi araçların olmaması, çocukların eğitimden uzaklaşmasına yol açmıştır. Bu dönemin en belirgin özelliği uzaktan eğitimin eşitsizlikleri daha da arttırmış olmasıdır.

Eğitim-Öğretimin birinci dönemi tamamlanırken bir tarafta tablete, bilgisayara, telefona erişebilen öğrenciler, diğer tarafta herhangi bir cihaza sahip olmadığı için, akşam ebeveynlerini bekleyen ve onun cep telefonundan internete girmeye çalışan, kalabalık ailede yaşadığı için televizyona dahi ulaşamayan öğrencilerin mağduriyetlerini gideremeyen, kamusal eğitimden uzaklaşan bir MEB gördük. Birinci yarıyıl bitmesine rağmen, internete ulaşamayan, tableti, bilgisayarı olmayan birçok öğrencimiz var. Yüz yüze eğitimde yaşanan eşitsizlikler uzaktan eğitim süreciyle daha da derinleşmiş, bütün yük öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmen arkadaşlarımızın üzerine yıkılmıştır.

Öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecinde esnek çalışmanın her türlü olumsuzluğunu yaşarken, ek ders ücretlerinin ödenmemesi, mesleği dışında çağrı merkezlerinde ve filyasyonda görevlendirme yapılması gibi uygulamalara maruz kalmıştır. Ayrıca ulusal basında, basın mensupları tarafından meslek onurumuzu zedeleyen türlü söylemlerle de karşı karşıya bırakılmıştır.

MEB’in karne notu vermek istemesi, başta sendikamız ve toplumun tüm kesimlerince tepkiyle karşılanması üzerine bu uygulamadan vazgeçilirken, milyonlarca öğrencinin derse katılamadığını bile bile ‘derse katılım performans notu’ adı altında not verme işlemi başlatılmıştır. Eğitim Sen, not verme işlemi için yönetmelikte yapılan değişikliğin iptaline dava açmıştır. Çünkü uzaktan eğitim notla değerlendirilemez.

MEB’in okullarımızdaki seçmeli ders tercihlerinin 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacağını açıklamasının ardından, geçmiş yıllarda yaşananlara benzer adımlar atılmaya çalışılmıştır. Uzaktan eğitimin yapıldığı, öğrencilerin eğitime erişim konusunda ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde, seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde, kimileri kamuoyunda ‘zorunlu seçmeli dersler’ olarak ifade edilen dersleri seçtirmek için bir seferberlik başlatmıştır. Eğitim Sen olarak her zaman öğrencilerimizin kendi özgür iradeleriyle ders seçimi yapmaları gerektiğini savunduk.

Eğitim emekçilerinin aşı takvimindeki yeri ile ilgili bir an önce kamuoyuna açıklama yapılmalı ve yeni döneme başlanmadan eğitim emekçilerine yönelik aşılama çalışmalarına başlanmalıdır. Bu şekliyle karne tatilinde destekleme kurslarının yapılması ve okulların 15 Şubat’ta açılması kabul edilemez.

2020-2021 eğitim yılının birinci dönemi büyük ölçüde kayıp bir dönem olmuştur. Bu kaybın daha da artmaması için, gerekli tüm önlemlerin alınması gerekmektedir. Okulların fiziki olarak salgında güvenle kullanılabilir hale getirilmesi ve ihtiyaç duyulan personelin (sağlık çalışanı, temizlik görevlisi, öğretmen) atanarak yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğini düşünmekteyiz. 

Öğrencilerimizle, sağlıklı günlerde en kısa zamanda bir araya gelmek ümidiyle…

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim Sen’den Yarıyıl Değerlendirme Raporu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 111181
24 Ocak 2021
17:21
  • Yorum Id: 111181
  • 24 Ocak 2021
  • 17:21

Sendikalar siyasilerle gorus alisverisinde bulunmamis haklisin direk kendi adamlari zaten katiliyorum.

User defaultYorum Id: 111165
24 Ocak 2021
11:35
  • Yorum Id: 111165
  • 24 Ocak 2021
  • 11:35

Bir tane öneri sunamamişsiniz tespiti herkes biliyor bence

Cevap
  • Yorum Id: 111174
  • 24 Ocak 2021
  • 13:54

Gazetelerden gördüğümüz kadarıyla milli eğitim bakanlığı hiç bir sendikayla görüş alışverişinde bulunmamış. tüm sendikalar aynı eleştiride bulunuyor .

User defaultYorum Id: 111166
24 Ocak 2021
11:42
  • Yorum Id: 111166
  • 24 Ocak 2021
  • 11:42

Cocuk mu dinler bunlar siyasi karar ne derse onu yaparlar....birde zeyinyagi gibi uste cikarlar.

Daha Fazla Yorum