GÜNDEM

Eğitim-sen Bafra Temsilciliğinde Seçim

 
 101
Bafra Haber

 |  - Eğitim-Sen Bafra Temsilciliğinde seçim

Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği Olağan Genel Kurulunu Bafra Kışlık Kültür Merkezi’nde yaptı. Tek liste halinde seçime giden Eğitim-Sen’de Genel Kurul heyecansız geçti.
Sekiz yıldır Başkanlık görevinde bulunan ve tüzük gereği tekrar aday olamayan İhsan Yılmazşamlı, geçmiş dönemi değerlendiren bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu adaylarından Murat Mollaoğlu Genel Kurul sürecini ve gelecek dönemi değerlendirdi.
Mollaoğlu’nun konuşmasının ardından başka bir liste ile seçimlere katılmayı düşünen Kasım Tepe söz alarak şunları söyledi: “Doğa güçlüden yanadır, kuş yavrularının güçlü kardeş tarafından yuvadan atılmasına göz yumar. Bunu acımasız olduğu için değil, neslinin sağlıklı devam etmesi için yapar. İnsanı hayvandan ayıran insanın zayıf olana yardım etmesinde yatar. Zayıf olana yardım etmenin ön koşulu demokrasidir. Şu ya da bu nedenle birilerini, bir şeyleri itmek demokrasiye uymayan bir tutumdur. Hepiniz gökkuşağının güzelliğinden etkilenmişsizindir. Beyaz ışık hepinizin bildiği gibi yedi renkten oluşur. Beyaz ışık farklı bir ortamdan geçerken gökkuşağını oluşturur. Yoluna yine beyaz ışık olarak devam eder. Gökkuşağını güzel ve etkileyici yapan zaman zaman görünmesinde yatar. Karar aşamasında farklılıklar ortaya konulur. Ortak kararlar çerçevesinde tekrar beyaz ışık olunur. Beyaz ışık örgütlülüktür. Örgütün, örgütlülüğün yaşam kaynağı renkleri bir araya getirmek, beyaz ışığı oluşturmak ve alanında üretim yapmaktır. Üretemediğin yerden tüketir, tükenirsin… Bunun en canlı örneği ile bugün karşı karşıyayız. Çözüm üreten, üretken insanları yönetime getirmeliyiz. Siz örgütlü olmanın doğruluğunu bilen, yaşayan arkadaşlarım; hısım, akraba ilişkilerini lütfen bir kenara bırakıp bu seçimi sonuçlandırın. Bu tükenmeye oylarınızla bir son verin.” Konuşmasının ardından yapılan kulislerde Kasım Tepe liste çıkarmaması için ikna edildi ve seçimlere tek liste ile gidildi.
Seçim sonucu beş kişilik Yönetim Kuruluna Faruk Düşünsel, Aynur Turan, Turgut Demir, Murat Mollaoğlu ve Tacettin Koca seçildi. Faruk Düşünsel seçim sonucu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Eğitim-Sen’in bir kongre sürecini daha tamamladık. Eğitimimizin, ülkemizin geleceği için Eğitim-Sen’e ihtiyacımız var. Bu bilinçle Eğitim-Sen’in geleceğine sahip çıkmak için genç arkadaşlarımızla aday olduk. Genel Kurlumuzun kararı doğrultusunda görevimizi en iyi şekilde, sorumluluk bilinci ile yerine getirmeye çalışacağız.
Ahmet Faruk Keçeli
  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim-sen Bafra Temsilciliğinde Seçim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0