20. Yıl
Gücü Hizmetinizde
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
VİP
Giriş Yap
Kayıt Ol
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
YORUM MERKEZİ
8 Mayıs 2025, Perşembe
Namaz Vakitleri
Nöbetçi Eczane: YıldırımEczanesi
Üyelik
BAFRA HABERLERİ
GÜNDEM
EĞİTİM
VEFAT
EDİTÖR
SİYASET
SPOR
BAFRA BELEDİYESİ
SİVİL TOPLUM
ASAYİŞ
SAMSUN HABERLERİ
ALAÇAM
19 MAYIS
YAKAKENT
SAĞLIK
YURT VE DÜNYA
PORTALLAR
FOTO GALERİ
YAZARLAR
YORUM MERKEZİ
TOP 10
POPÜLER
VİDEO GALERİ
ARŞİV
KURUMSAL
KÜNYE
İLETİŞİM
GİZLİLİK
UYGULAMALAR
ANDROID
I-PHONE
TELEGRAM - Android
TELEGRAM - Apple
SAMSUN
Anasayfa
SAMSUN
Dünya Tütünsüz Günü’nde ’İzmarit Avcıları’ sokaklarda
Dünya Tütünsüz Günü’nde ’İzmarit Avcıları’ sokaklarda
31 Mayıs 2023, Çarşamba, 13:50
444
İhlas Haber Ajansı
| - SAMSUN (İHA) – Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Yeşilay ve sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında oluşan ‘İzmarit Avcıları’ Samsun sokaklarında sigara izmariti topladı.
Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 31 Mayıs ‘Dünya Tütünsüz Günü’ olarak ilan edildi. Bu çerçevede Samsun’da ise bir dizi etkinlik düzenlendi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantta vatandaşlara solunum testi yapıldı. Akabinde ‘İzmarit Avcıları’ Samsun sokaklarında sigara izmariti topladı. Sigara bırakma başarısı gösteren kişilere ise Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ve Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç tarafından fidan verildi.
“Dünyada her yıl 7 milyon insan ölüyor”
Açıklamalarda bulunan Müdür Oruç, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş olan bu günde tütün ve tütün ürünlerinin zararlarına karşı toplumu şuurlandırma ve sağlıklı bir yaşam oluşturması için farkındalık anlamında çalışma yapmaktayız. Bugün izmarit olan avcılarımız etraftaki izmaritleri topluyorlar. İzmaritin zararların konusunda toplumu şuurlandırma faaliyetinde bulunacaklar. İzmaritleri doğada çözülmeyen maddeler olduğunu için suda, karada ve birçok alanda canlılara zarar vermektedir. Hem kirliğine sebep olmakta, çözülmediği içinde sudaki balıklar olsun, havadaki kuşlar olsun bunlara zarar vererek onların ölümüne sebep olmaktadır. Dünyada yılda 7 milyon insan tütün ve tütün ürünlerinin zararlarından ölmektedir. Türkiye’de bu sayı yaklaşık 100 bin civarındadır. Bizler bugün sigaranın bırakılması konusunda, izmaritlerin atılmaması konusunda farkındalık çalışması yapmaktayız” dedi.
“Birimlerimiz sigarayı bırakmayı kullanan vatandaşlarımıza yardım etmeye hazır”
Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ise "Umuyoruz ki bugünden itibaren eğer sigara kullanıyorsak, sigarayı bırakma iradesini en azından kararını vermeye vesile olur. Sigara kullananlar bunu bırakmaya karar verirse, Sağlık Bakanlığımızın Samsun’daki birimleri sigarayı bırakmayı düşünen vatandaşlarımıza yardım etmeye hazırdır. Bu etkinliklerin amacı farkındalık oluşturmaktır.
Uyuşturucu
ile ilgili bu milletin sağlığı üzerinden, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığının, yaşam kalitelerinin bozulmasını dahası da ticaretini sürdürmeye çalışan kişileri de önlemeye yönelik tedbirleri devam ettiriyoruz” diye konuştu.
Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Uyuşturucu
0
0
0
0
0
BafraHaber Yorum
Dünya Tütünsüz Günü’nde ’İzmarit Avcıları’ sokaklarda içeriğine yorum yapmaktasınız
Yorum Yap
Toplam Yorum 0