BAFRA

Doğru Tespitler, Doğru Çözümler Çalıştayında Bafrasta Projesi Tanıtıldı 

 
 292
Doğru Tespitler, Doğru ÇözümlerÇalıştayında Bafrasta Projesi Tanıtıldı  - Bafra Ticaret Borsasında Çalıştay toplantısında “Doğru Tespitler, Doğru Çözümler” sunumu yapıldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Ticaret Borsasında Çalıştay toplantısında “Doğru Tespitler, Doğru Çözümler” sunumu yapıldı.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın başkanlığını yaptığı Çalıştayda, OKA tarafından hazırlanan ‘’Bafra’nın Tarımsal Ürün Potansiyeli Raporu” sunumu sonrası söz alan Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, “Dernek faaliyeti gereğince yardım götürdüğümüz dağ köylerinde yaşayan kadınlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Onların aile ekonomilerine nasıl bir katkıda bulunabileceklerini gözlemliyoruz. Dağ köylerinde  gelir kaynağı olarak hayvancılık ağırlıkta. Koyun yününün eğrilerek ipe dönüştürülmesi konusunda bir çalışma başlattık. Köydeki kadın yünü eğirecek ve şehirdeki kadın ipten pazar filesi örerek katma değer kazanacak. Bafra Umut Derneğinin 5 yıldır yürüttüğü ve hedef kitlesi işsiz kadınlar olan BAFRASTA PROJESİ kapsamında yapacağımız bu İki aşamalı çalışmamız için valiliğimizin, kaymakamlığımızın ve belediyemizin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

Doğru teşhisler, doğru çözümler getirin  diyen Samsun Valisi Osman Kaymak Bafra Umut Derneğinin bu faaliyetinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğru Tespitler, Doğru Çözümler Çalıştayında Bafrasta Projesi Tanıtıldı  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0