GÜNDEM

Doğanlılar Kuş Gözlem Evini Tekrar Protesto Etti

 
 195
Doğanlılar Kuş Gözlem Evini Tekrar Protesto Etti - Doğanlılar Kuş gözlem evini tekrar protesto etti
Bafra Haber

 |  - Doğanlılar Kuş gözlem evini tekrar protesto etti

Samsun`un Bafra ilçesine bağlı Doğanca Beldesi sınırları içerisinde yer alan Kızılırmak Deltasına Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen ve inşaatı için ilk kazısı başlatılan `Kuş gözlemevi ve kuleleri` belde halkı tarafından protesto edildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü`nün, çok sayıda kuş türünün barındığı Kızılırmak Deltası`na yaptırmayı planladığı `kuş gözlemevi ve kuleleri` yöre halkının tepkisini çekmeye devam ediyor.

Kızılırmak Deltasına kuş gözlemevi ve kulelerinin yapılmasını istemeyen belde halkı AK Parti Bafra ilçe teşkilatı önünde eylem yaptı. Kuş gözlemevi ve kuleleri çalışmaları, yaklaşık 150 kişiden oluşan belde sakinleri tarafından iki defa delta da,  üçüncüsünde ise AK Parti ilçe Binası önünde protesto edildi. Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti`nde vatandaşların karşı çıkması nedeniyle 1 yıldır, kuş gözlemevi ve kuleleri için çalışmalar yapılamıyor. Daha önce Doğanca Belde Belediyesi`nin `belediyeden izin alınmadığı gerekçesiyle` durdurduğu projeye bu seferde belde halkı karşı çıkıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan ve 1,5 milyon YTL ödenekle Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü`nce 1 yıl önce ihaleye çıkarılan Kızılırmak Deltası kuş gözlemevi kulelerinin yapımı belde sakinlerinin hayvancılığın engelleneceği gerekçesiyle karşı çıkması neticesinde gerçekleştirilemiyor.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti kapsamında yapılmak istenen ziyaretçi merkezi, sergi, eğitim, idare, laboratuar binaları, bekçi ve seyir kulesi ve 3 adet kuş gözlem evi ve kulesi çalışmaları belirli aralıklarla devam ediyor. AK Parti Bafra ilçe teşkilatı önünde 30 dakika eylem yapan Doğanca Belde sakinleri AK Parti Bafra ilçe başkanı Haluk Bülbül ile kuş gözlemevi ve kuleleri hakkında görüşme talebinde bulundu. AK Parti Samsun İl Genel Meclis üyesi Kadir Türköz ile belde sakinleri arasında karşılıklı münakaşa yaşandı. 6 Kişilik Doğanca Beldesi temsilcileri ile görüşen AK Parti Bafra ilçe Başkanı Haluk Bülbül,"Yörede yapılmakta olan geleneksel tarım ve hayvancılık faaliyetlerine hiçbir şekilde kısıtlama gelmeyecektir. Yörede bugüne kadar olduğu gibi mevcut yönetmelikler kapsamında yapılan saz kesimleri ile ilgili faaliyetleri bundan sonrada devam edecektir. Bölgede yürütülen kuş cennetleri projesinin sonunda yöreye gelecek yerli ve yabancı turist sayesinde, yöre halkının kendi ürettiği yöresel ürünlerin satışı ile yöre halkının kalkınması söz konusudur. Kuş cenneti projesinin bitiminde, yapılan tesisin işletilmesi yine bir prokokol ile Doğanca Belediyesine verilecek" dedi.

Sebze ürünlerinin para etmemesi ve hayvancılığın yok olacağı düşüncesiyle sürekli sıkıntı yaşadıklarını belirten Yaşar Akbaş, geçim sıkıntısı yaşadıklarını, deltanın ileride milli parklar statüsüne geçmesi halinde, belde de hayvancılığın yok olacağını iddia etti. Belde sakinlerinden Kemal Kaya, ise, deltaya yapılacak olan binaların hiçbir zaman hedefine ulaşmayacağını söyledi. Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerine gelerek vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Vatandaşlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğanlılar Kuş Gözlem Evini Tekrar Protesto Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0