GÜNDEM

Doğa Harikasının İçine Şantiye

 
 68
Doğa Harikasının İçine Şantiye - Doğa harikasının içine şantiye
Bafra Haber

 | Bafra haber - Doğa harikasının içine şantiye

Bafra İlçesine Bağlı Derbent Hidroelektrik ve Sulama Barajının ön kısmında yer alan yaklaşık 80 dönümlük Samsun İl Özel İdaresine ait çamlık, yapay ve doğal göller, Alabalık yavru üretim tesisi ile Bafra ovasında 45 bin dönüm alanda sulu tarım yapılması için kanal ve kanaletlere su taşıyan ana kanalın da yer aldığı araziye Konkasör ve Asfalt Planti kurulacağının duyulması üzerine, Bafra 2020 Vizyonu sivil toplum girişimcisi Hamit Genç,   Yöre insanlarının aileleriyle birlikte hafta sonları bir yandan Çam ağaçlarının altında piknik, bir yandan da göletlerde olta ile balık tutarak haftanın yorgunluğunu atabilecekleri bu doğal güzelliğe Şantiye kurulmasının akıl karı olmadığını, bu doğaya ve insana verilen değerin ölçüsü olduğunu söyledi.   

Bafra 2020 Vizyonu sivil toplum girişimcisi Hamit Genç, ``kurulacak olan konkasör şantiyesinin tozu, Bafra Ovasının sulama başlangıcı noktasında yer alması, Bafra ovasında tarımsal sulamaya zarar verecek. Şantiye kurulacak olan alanın her tarafının çamlık ormanlarla çevrili 30 yıl önce Devlet Su İşleri Buraya masraf ederek yüzlerce çam ağacı dikerken, irili ufaklı göletler oluşturarak piknik alanı ve çeşitli su sporlarının yapılabileceği bir yerin Asfalt Şantiyesi yapılarak katledilmesi doğaya karşı işlenen bir cinayettir. Bu çok düşünülmeli ve tartışılmalı, evet Kara yolu ulaşımın olmazsa olmazlarından ana maddelerinden biri olan asfalt üretimi için gerekli şantiyenin daha uygun bir yere kurulmasından yanayız`` diye konuştu.
   Genç, Kızılırmak ve Su cenneti Bafra`da ovanın son nefesini vermemesi için mücadele ediyoruz. Doğaya ihanetin sulhu olamayacağını, Doğaya ve Suya ihanetin nükleer bomba kadar tehlikeli olduğunu,  Binlerce yıl bitkilere, kuşlara, böceklere ve tüm yaşama hayat veren Kızılırmak`ta yapılacak olan her türlü yanlış uygulamalar ve talanın kendilerini derinden üzdüğünü belirti.   

BAFRA KAYMAKAMI BEKİR DINKIRCI`YA ŞANTİYE KURULMAMASI İÇİN E-POSTA GÖNDER

 

 


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Doğa Harikasının İçine Şantiye içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0