BAFRA

Deva Partisi’nden Yeni Hal Yeri Tepkisi!

 
 5875
Deva Partisi’nden Yeni Hal Yeri Tepkisi! - Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar'dan Yeni Hal Yerine ve Hükümete Tepki!
Bafra Haber

 |  - Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar'dan Yeni Hal Yerine ve Hükümete Tepki!

Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar, bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türbe mahallesinde yapılacak olan Yeni Yaş Meyve ve Sebze Halinin alanı ve yeriyle ilgili mahalle sakinleriyle birlikte bir araya gelerek projeye tepki gösterdi.

Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar, köylerin mahalle olması sonucu çiftçiliğin bitme noktasına geldiğini söyledi. 

Türbe Köyüne yapılması planlanan yeni sebze ve meyve hali ile ilgili basın açıklaması yapan Bafra ilçe Başkanı Erdinç Çağlar şunları söyledi: 

"Hükümet, 2012’de Büyükşehir Yasası’nı değiştirerek 30 ilde 16 bin 220 köyü mahalleye dönüştürdü. Türkiye’deki 34 bin 434 olan köy sayısı neredeyse yarı yarıya azalarak 18 bin 214 köye düştü. 

Büyükşehirlerde köyler “kırsal mahalle” oldu!

Yasa, 2012’de çıkarıldıktan sonraki ilk yerel seçimde 30 Mart 2014’te uygulamaya geçti. Geçen bu süre zarfında çok önemli sıkıntılar yaşandı. Mahalleye dönüşen köylerin ve beldelerin ortak kullanılan tüm malları, meraları, taşınmazları bağlandıkları belediyeye geçti.

Bu değişiklik tarımsal üretime zarar verdi. Bazı yerlerde tarım alanları imar değişiklikleri ve benzeri uygulamalarla amaç dışı kullanıma açıldı. Köylerin meraları, verimli toprakları mahalle statüsü kapsamında imara açıldı ve çiftçilik neredeyse durdurulma noktasına getirildi. 

Yaptığı yanlışın farkına varan Hükümet 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7254 Sayılı Torba Yasa’daki köy statüsüne ilişkin düzenleme yaparak KIRSAL MAHALLE başvurusu yapmak şartı ile tekrar köy statüsü elde etmenin yolunu açtı. Fakat burada kararı Büyükşehir Meclislerine bırakarak yanlışı düzeltmek yerine yanlışa başka bir yanlış ekledi. 

Şimdi bu yanlışın bedelini bugün öncelikle Türbe Halkımız, Bafralımız ve Türkiye'nin nice köylüsü ödüyor. 

Bafra, tarımsal arazilerin verimliliği ve potansiyeli bakımından Samsun'un ve Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip. Burada çiftçilerimizin bin bir zahmetle, maliyetlerinin onlarca kat artmasına, mazot ve gübre fiyatlarının yanına bile yaklaşılacak durumda olmamasına rağmen ürettikleri ürünler ile sadece Bafra'yı, Samsun'u değil tüm Türkiye'yi besliyor. 

Türbe mahallemizin, Büyükşehir Belediye tarafından Yeni Yaş Meyve ve Sebze Halinin yeri ile ilgili haklı isyanlarını ve kanuni taleplerini görmezden ve duymazdan gelen önce Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kim bu projenin altına imza atıp yetki verdiyse vatandaşımızın ve bizim vebalimiz ve hakkımız hepsinin üzerindedir. 

Öncelikle yapılması için önerilen yer Türbe Köyünün en verimli toprağı ve arazisidir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan kuraklık nedeniyle tarım arazisi kıtlığı ve sıkıntısı yaşanırken nerdeyse yılın 3 dönemi hasat yapılabilen, ne ekseniz en kaliteli bir şekilde ürün alabileceğiniz hatta çok değil 2 metre derinlikte bile suya kavuşabileceğiniz, sulama derdinin olmadığı bir alana hangi mantık, hangi vicdan ve hangi gerekçelerle betonlaşma yapılarak tarımı engelleyip çiftçimizi Emekçimizi mağdur duruma düşünüyorsunuz? 

Artık hükümetin ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin uyanması gerekiyor ve yapılan yanlıştan ivedilikle dönülmesi gerekiyor. 

Bu yanlışlık sadece Türbe halkını değil Bafra'yı, Samsun'u ve Türkiye'yi de etkileyecek bir yanlışlıktır. 

Yazın bile domatesi, biberi önceden neredeyse bedavaya alabileceğimiz dönemde şuan ki ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere hükümetin uygulamış olduğu yanlış tarım, çevre ve şehircilik Politikaları nedeniyle artık doyumluk değil TADIMLIK alır duruma düştük. 

Şimdi Türbe mahallesi üzerindeki bu betonlaşma imarı ile de Bafra'nın ve Türkiye'nin en verimli arazilerinin betona dönüşmesinin yolu açılmış olmaktadır 

Çiftçimiz üretmediği sürece daima dışa bağımlı hale gelen bir Türkiye'nin ise maalesef gelecekte dünyanın en verimli topraklarına yollar, köprüler, binalar, İş yerleri ve kamu alanları yani domates, biber ekeceğimiz yerlere beton ekmiş olacağımızdan kıtlık yaşayabilir, açlıktan ölen vatandaşlarımızın haberlerini almaya başlayabiliriz. 

Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın da dediği gibi 

Üretim Yoksa

İthalat Çok

Enflasyon Çok

Deva Partisi Bafra İlçe Teşkilatı olarak bugün burada Türbe halkının sadece toprağına el konulmadığını, çiftçiliğe, meracılığa ve hayvancılığa da aslında engel konulduğunu ve bu yanlıştan derhal dönülmesini ve tarımsal alanların Kırsal Mahalle alanları kapsamına alınması gerektiğini belirtmek istiyoruz. 

Deva Partisi Bafra İlçe Teşkilatı olarak yine Türbe halkının da haklı adalet savaşında yanlarında olduğumuzu ve tüm avukatlarımızla birlikte haklarının ve haklarımızın savunulması için elimizden geleni yapacağımızı tüm kamuoyuna belirtmek istiyoruz. 

Bizler üreten, üretmek isteyen Milletin Efendisi olan Köylümüzün Çiftçimizin her zaman yanında her zaman ÇİFTÇİNİN DEVA'SI olarak desteklerimizi vermek için çalışacağız.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Deva Partisi’nden Yeni Hal Yeri Tepkisi! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 19
User defaultYorum Id: 156835
21 Eylül 2022
21:27
  • Yorum Id: 156835
  • 21 Eylül 2022
  • 21:27

Çok isabetli yer teşekkürler samsun büyük şehir bld başkanıma ve bafra bld başkinima

Cevap
  • Yorum Id: 157229
  • 25 Eylül 2022
  • 21:54

Cahil kafa

User defaultYorum Id: 156838
21 Eylül 2022
21:43
  • Yorum Id: 156838
  • 21 Eylül 2022
  • 21:43

Sayın erdinç çağlar’ın acaba projenin yapılacağı yerden haberi gerçekten var mıdır? projenin kurulacağı yer yıllardır üstüne bir tek tohum dahi düşmemiş çorak topraktadır. bu çorak toprak aynı zamanda bafra ovamızın kalbidir ve bu yeni hal ovamızı ancak daha da güçlendirecektir. kendisine acil tavsiyem vatandaşımızı altı boş argümanlarla zıvanadan çıkarmaya çalışmak yerine doğru düzgün muhalefet yapması ve asıl haksız konulara karşı çıkmasıdır. baframıza avrupa standartlarında her şeyi dahil olan bir hal yerleşkesi yapılması ancak köylümüzü güçlendirir.

Cevap
  • Yorum Id: 157227
  • 25 Eylül 2022
  • 21:52

Senin haberin yok cahil haberi oku tapulu arazimiz gidiyor 191 dönüm mera 200 dönüm mera yı al tapulu yeirmi alma o zaman

Cevap
  • Yorum Id: 156892
  • 22 Eylül 2022
  • 15:11

Elinde tüm mahkeme kararlarının , bilirkişi rapolarının olduğunu biliyor muydunuz? üstelik tarım il müdürlüğünün raporlarına rağmen burası kamulaştırılıyor . kimse yeni hal yapılmasına karşı değil yapılacak yere karşı. bugün pazarda 20 tl ye alırken bile domatese çok pahalı dediğiniz yerde yarın bu arazilerin yerine beton alırsa 100 tl den alacağız.

Cevap
  • Yorum Id: 156865
  • 22 Eylül 2022
  • 09:14

Sen mahkemede birinci tarım arazidir sonucunu biliyomusun boş yorum yapıyorsun dediğin yer mera alanı bir bölümü ama oraya yapsınlar sedace ve sen hemen bı tatafin komple hazine yer olduğunu biliyormusun bizler mustafa demirle görüşüp tarlarinizi bana mettetmeyin dediğini biliyomusun insanların geçimini sağladığı yerler var tapulu olan bilip bilmeden konuşma

User defaultYorum Id: 156876
22 Eylül 2022
11:14
  • Yorum Id: 156876
  • 22 Eylül 2022
  • 11:14

Devletin hazine arazisine kon. devlet geri isteyince ileri geri konuş. kusura bakmayın. bu zamana kadar, kullandığınız yeter. neymiş, verimli tarım arazisi. şimdi devlet baba dese ki, size bu araziyi dönümü şu kadar paraya satıyorum. o zaman da, ot bitmeyen kıraç araziye bu para mı verilir derler. yakıntaş köyünün de meralarının birisine toki konutları ve devlet hastanesi, birine ise yeni asri mezarlık yapıldı. devlet, kendi arazisini istediği gibi kullanır. gölge etmeyin. hal bu araziye yapılır. şu anki halin olduğu yere de 500 konutluk toki daireleri yapılır. gayet güzel olur.

Cevap
  • Yorum Id: 157226
  • 25 Eylül 2022
  • 21:49

Alırsan yerimi yaparsın hali ne boş konuşuyon tapulu arazim benim boş yorum yapma hukuk yapılmaz diyor!!

Cevap
  • Yorum Id: 157225
  • 25 Eylül 2022
  • 21:49

Alırsan yerimi yaparsın hali ne boş konuşuyon tapulu arazim benim boş yorum yapma hukuk yapılmaz diyor!!

Daha Fazla Yorum