BAFRA

Deva Partisi İlçe Balkanı Muharrem Uyar, Başkan Kılıç’a Soruyor

 
 2888
Deva Partisi İlçe BalkanıMuharrem Uyar, Başkan Kılıç’a Soruyor - Bafra Belediyesine ait Makine İkmal Müdürlüğü arsasının borç karşılığı SGK’ya verilmesinin ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesine ait Makine İkmal Müdürlüğü arsasının borç karşılığı SGK’ya verilmesinin ortaya çıkmasının yankıları devam ediyor. 

Demokrasi ve Atılım Partisi Bafra ilçe Başkanı Muharrem Uyar da tartışmalara katılarak Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a SGK’ya olan borçlar ile ilgili sorular sordu. 

Başkan Muharrem Uyar yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından satışa çıkarıldı.

Şu an halen,Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün aktif olarak çalıştığı arsa satışına, siyasi parti temsilcilerinden tepkiler çığ gibi büyüdü.

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar da, tepkilere sessiz kalmadı.

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, “Bafra İlçemiz, Gazipaşa mahallesi sınırları içerisinde bulunan 4 Bin 820.20 metre kare alana sahip ve Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün şu an aktif olarak kullandığı arsası mevcut. Geçmiş dönemde, bu yer Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’ya borç karşılığında verilmiş. Bu arsa, nerede ise 5-6 yıldır borç karşılığında SGK’nın elindedir. SGK’nın kendisine ait olan taşınmazın ihaleye çıkartması kimseyi ilgilendirmemektedir” dedi. 

ASIL MESELE, BOÇLAR NEDEN ÖDENMEDİ, 

Bafra Belediyesi’nin devamlı borçlarla gündeme geldiğini ifade eden, Başkan Uyar, “Belediye kurumu, halkın kurumudur ve halka hizmet eder, halkta parasının nereye gittiğini, nereye harcandığını bilmek ister. Devamlı borçla gündeme gelen, Bafra Belediyesinde şeffaf belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini söyleyenler, giderken vatandaştan habersiz, yine vatandaşa bir sürü borç bırakır giderler. Esas soru, SGK’nın kendisine ait olan, Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsasını neden satışa çıkardığı değildir, esas soru Bafra Belediyesinin o zamandan, bu zamana, bu borcu neden ödemediğidir. Bafra Belediyesi borçlarını devamlı gayrimenkuller ile mi ödeyecek.” dedi.

BAFRA BELEDİYESİNİN DAHA NE KADAR BORCU VAR

BAFRA BELEDİYE BAŞKANI HAMİT KILIÇ’A SORUYORUZ

Bafra Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nün arsası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından satışa çıkarılmasının ardından, Belediyenin borç devamı merak konusu oldu.

DEVA Partisi Bafra İlçe Başkanı Muharrem Uyar, “Biz DEVA Partisi olarak, Bafra Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç Bey’e sormak istiyoruz: Bafra Belediyesinin SGK’ya halen borcu var mıdır, varsa da bu borçlar düzenli ödenmekte midir. Ödenmeyen borçlar karşısında, Belediye borçlarını hep, Belediyenin gayrimenkulleri karşılığında mı ödeyecektir. Bafra Belediyesinin tam borç miktarı nedir,  Bafralı vatandaşın, var olan borcu bilmesi hakkıdır. Borçlar ödenmeyip, üzerine borç mu eklenmektedir. Bu soruların cevaplarını, Bafra kamuoyunun bilmesi önemlidir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Deva Partisi İlçe Balkanı Muharrem Uyar, Başkan Kılıç’a Soruyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 111072
22 Ocak 2021
03:08
  • Yorum Id: 111072
  • 22 Ocak 2021
  • 03:08

Umarım bir dahaki seçimlerde aday olursunuz oyumuz size