GÜNDEM

Dereköylü Dolum Tesisine Tepki Gösterdi

 
 53
Dereköylü Dolum Tesisine Tepki Gösterdi - Samsun`un 19 Mayıs ilçesinin Dereköy beldesinde mahallelerine akaryakıt dolum tesisi yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un 19 Mayıs ilçesinin Dereköy beldesinde mahallelerine akaryakıt dolum tesisi yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinin Dereköy beldesinde mahallelerine akaryakıt dolum tesisi yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı.
     Dereköy beldesi Merkez Mahallesi’ndeki arazi üzerine ve sahile bir firma tarafından akaryakıt dolum tesisi yapılması kararı mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Dolum tesislerinin mahallelerinde tarıma, hayvancılığa ve balıkçılığa zarar vereceğini ileri süren vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte dolum tesisinin yapılacağı arazi üzerinde toplandı.
     “Halka saygı seçime kadar mı`”, “Atacağınız bomba Samsun Sahillerini yok edecektir”, “Başkan bize dünyamızı zehir etme, “Biz diyoruz ki; Denize dökülen her teneke mazot tüm suları zehirler. Dereköy’de insan olacağına git Yörüklerde kuş ol”, “İnsanların bir kuş kadar değeri de yok mu`”, "Köyümüz satılık değil","Halka saygı seçime kadar mı`" ,"Burayı çocuklara mezar yapmayın,"Yabancının mı, halkın çıkarı mı`" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, sahile kadar yürüdü.
     Dereköy Merkez Mahallesi adına basın açıklaması yapan Ahmet Köksal ise, "Kesinlikle Dereköy’e dolum tesisi istemiyoruz. Yöre halkı tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla geçiniyor. Bu tesis hem işimize, hem de sağlığımıza zarar verecek. Yetkililer sesimizi duysun ve çözüm bulsun" dedi.
     Dereköy beldesi sakinlerinden Emine Tiryaki ise, “Bizim geçimimiz denizden, bu tesis kurulursa bütün deniz sahilimiz ve topraklarımız istenilen noktada olmayacak. Bu yapılacağına çeşitli fabrikalar yapılsın. Gençlerimiz işsizlik yüzünden boş geziyor. Bizim tek kazancımız şuan denizden, bu tesisi düşünenler bizim ne yiyeceğimizi hiç düşünüyor mu` Bu tesisi düşünenler sadece kendini düşünüyor” diye konuştu.
     Dereköy Beldesi sakinlerinden Ali Şafak, Akaryakıt Tesisi konusunda tapulu arazinin hazine araziye çevrildiğini iddia etti. Mahalle sakinlerinden Fazıl Kuş ise, dolum tesisi konusunda vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini söyledi. Dereköy’ün bir Akaryakıt Dolum Tesisine ihtiyacı olmadığını belirten Zeki Tığ, akaryakıt tesisi kurulursa, Karadeniz’in güzel sahilinin en yakın zamanda yok olacağını kaydetti. 
     Mahalle sakinleri yetkililerin biran önce bu tesislerinin yapımına engel olmasını isteyerek, eylemlerinin belirli aralıklarla devam edeceğini söylediler.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dereköylü Dolum Tesisine Tepki Gösterdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0