GÜNDEM

Dereköy`de Yorumsuz Miting

 
 612
Dereköy`de Yorumsuz Miting - Samsun`un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Beldesine kurulması planlanan petrol dolum tesisi sessiz bir şekilde protesto edildi
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun`un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Beldesine kurulması planlanan petrol dolum tesisi sessiz bir şekilde protesto edildi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy Beldesine kurulması planlanan petrol dolum tesisi sessiz bir şekilde protesto edildi.
Dereköy’de toplanan yüzlerce çevre sakini ve çevreci ellerinde “Yorum Yok. Yorum vicdanlarınızda. İmza: Deniz” yazılı siyah bir çelenk ile Dereköy Beldesi Belediye binası önünde toplandı.
Belde sakinleri suskun olarak siyah çelengi belediye önüne bırakarak tepkilerini gösterdiler.
Dereköy’e kurulması planlanan Petrol Dolum Tesisinin mahkemeye taşındığını belirten Avukat Ali Kemal Tören, “Cennet gibi deniz, sahil ve kuş cennetinin büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kalacağını” söyledi. Tören açıklamasında şunları söyledi: “Ayrıca denizden karaya borularla petrol pompalama tekniğinin doğa için çok sakıncalı ve tehditkardır. Bunun örneklerini Samsun civarındaki petrol dolum tesislerinde gördük”

Bölge sakinlerinden sivil toplum temsilcisi Hamit Genç “Burası Allah’ın malıdır. Bize hep bahşeden doğayı çok küçük çıkarlarımız için katletmeyelim. Bu emaneti çocuklarınıza sağlam teslim etmek vicdani sorumluluğumuzdur. Denizi sıfırlanan Samsun havalisinin son damla suyuna kıymayın, Tüm bölgenin son nefes borusunu da tıkamayın, denizinize merhamet edin”
 dedi.
Genç, “Bölge halkı artık sermaye ve küçük çıkarların vahşi talanını reddetmektedir. Bu konuda da sürecin bil fiil takibini yapmaktadır. Artık bölge doğasına bölge halkı sahip çıkmıştır.” Şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Dereköy`de Yorumsuz Miting içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0