GÜNDEM

Demircan, "Ya İşbirlikçilere Oy Vereceksiniz Ya Da Milli Görüşe" Dedi.

 
 142
Bafra Haber

 |  - Demircan, "ya işbirlikçilere oy vereceksiniz ya da Milli Görüşe" dedi.

Saadet partisi Samsun Bölgesinden 1. Sıra milletvekili adayı Ahmet Demircan dün Bafra`da seçim startı verdi. Bafra esnafını gezerek bu seçimdeki stratejilerini anlatan Ahmet Demircan, gazetemizi de ziyaret etti. Ziyaretlerinde  bir dizi açıklamalarda bulunan Ahmet Demircan şunları söyledi: ` Öncelikle sizleri ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bafra`mıza günlük bir gazete çıkarmış olmanız takdire şayan bir olay. Sizleri kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.  Bu büyük bir cesaret aynı zamanda büyük hizmettir.  Bafra Halkının kendisini ilgilendiren olaylardan haberdar edilmesi ve aynı zamanda halkın taleplerinin kamuoyuna sunulması ile görevli bir meslektir, çalışma alanıdır. Sizler böyle bir alanda faaliyet göstermek için atılım başlatmışsınız. Sizleri tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı olsun
Bugün ki Bafra ziyareti esnasında Bafralı arkadaşlar ile aramızda ilginç anekdotlar geçti. 70 Kusur yaşlarındaki bir abimizin ilginç bir tespiti vardı. `Bu seçim Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük en önemli seçim` dedi. Ben bu tespite çok katılıyorum. Çok önemli bir seçim arifesindeyiz. Milletimiz sağ sol milliyetçi gibi tercihler yapmayacak. Bugün milletimiz şu tercihle karşı karşıya: Bu seçimde ya işbirlikçileri destekleyecek ya da milletin koyduğu değerlere sahip çıkan Milli çözümü destekleyecek.
Sağ ve sol kalmadı, işte adayları görüyorsunuz. Sağ ve merkez sağ iddiası olan iktidar solun en ucundaki, Genel Sekreterlik yapan insanları aday gösterdi. Ayrıca sol olduğunu iddia eden CHP, 2002 seçimlerinde küresel sermaye adına, IMF adına, Türkiye`de programlar uygulayan kişileri kadrolarına kattıkları gibi bu seçimde de sağ görüşlü kişileri kadrolarına kattılar.
Bundan ne çıkıyor` Sağ sol diye bir olay yok. Küresel ve uluslar arası güçlere teslim olan, onlara eş başkanlık yapan ve onlara katılmak için can atanlarla; bu ülkenin meselelerini ülkenin kendi kaynakları ile çözme tezine sahip çıkan ve bu birikime sahip olan Milli görüş var.
İnsanımız bu seçimlere ya teslimiyetçiliği seçecek ya da AB içinde erimeyi seçecek.  ABD-İsrail-İngiltere ekseninde dış politika yaparak komşularını terör tehdidine maruz bırakacak. Ülke bütünlüğünü tehlikeye atacak, ülke ekonomisini yabancılara teslim edecek veya bunların hepsini elinin tersi ile itecek ve biz bu topraklarda bin yıl boyunca başkasının himmeti ve himayesi ile var olmadık. Biz kendi gücümüzle, bizi istemeyen düşmanlara rağmen var olduk.  Bundan sonrada var olacağız. Biz kendi dertlerimizi biliyoruz. Kendi dertlerimizi çözmesini de biliyoruz, diyen Milli Görüşü seçecek.
İşte bu seçim bunun kararının verildiği bir seçim olacak. İnşallah 22 Temmuzdan sonra Türkiye dertlerin çare bulduğu, sıkıntıların dağıldığı, her türlü dış baskıya karşı ayakta duran Milli Görüş gelecek.  Çalışmalarımız budur. Biz milletimizin gücünü biliyoruz. Milletimizi akl-ı selimine güveniyoruz. Biz milletimizin bu meseleleri sandıkta çözeceğini biliyoruz.
Saadet Partisi Milletvekili adayı Ahmet Demircan Pazar günü yapılacak olan ÖSS Sınavı hakkında da şunları söyledi: Pazar günü yaklaşık bir milyon yedi yüz bin  genç sınava girecek. Bu gençlere sınavda başarılar diliyoruz. Ancak bu gençlere ve bundan sonra sınava gireceklere şunu müjdeliyoruz. Milli Görüş iktidara geldiğinde ülke kaynakları faize verilmeyecek, faizden kurtarılacak para eğitime kullanılacaktır. Yeni üniversiteler açacağız.  Ben üniversite okumak istiyorum diyen herkes üniversite okuyabilecektir.
Terör konusunda görüşlerini sorduğumuz Demircan ilginç tespitlerde bulundu.  Demircan,
Terör, Türkiye`de sadece Türkiye`nin dış meselesi değildir. Terör, Büyük Orta Doğu projesinin Türkiye`ye yansımasıdır.  Pkknın arkasındaki güçlerin küresel güçler olduğunu görmeden ve o bölgemizde proje uygulamaya çalışan güçleri görmeden terörün nedenini anlamak mümkün değildir.
Irak`ı Amerika`ya teslim eden zihniyet, Türkiye`yi teröre teslim etmiştir. Terörün artmasının sebebi Irak`ı işgal eden güçlerin teröre verdiği destektir. Siyasi iktidara sesleniyoruz. Siz BOP`UN eş başkanlığını yaparak terörü önleyemezsiniz. Siz ABD uçaklarına hava sahası vererek terörü önleyemezsiniz, siz Kuzey Irak`ta işgalcilerin oluşturduğu suni yapının elektriğini vererek, binalarını yaparak, onların beslendiği gümrük kapılarını açık tutarak terörü engelleyemezsiniz. Ama bunlar işbirlikçi zihniyetle olmaz bu Milli görüş zihniyeti ile olur. Milli Görüş Irak`I ABD ye vermez, Kuzey Irak`ta böyle etnik yapıya dayalı yapılanmalara izin vermez, Milli görüş teröre izin vermez, dedi.


  • BafraHaber Yorum
  • Demircan, "Ya İşbirlikçilere Oy Vereceksiniz Ya Da Milli Görüşe" Dedi. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0