BAFRA

Damsan Omü Teknoloji Transfer Ofisi İle Hizmet Sözleşmesi İmzaladı

 
 1948
Damsan Omü Teknoloji TransferOfisi İle Hizmet Sözleşmesi İmzaladı - Sponsorlu - Ondokuzmayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Damsan Makine İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında Teknoloji Transfer Ofisi Hizmet Sözleşmesi imzalandı.
Bafra Haber

 |  - Sponsorlu - Ondokuzmayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Damsan Makine İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında Teknoloji Transfer Ofisi Hizmet Sözleşmesi imzalandı.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Koordinatörü Ekrem Altan ve Damsan Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Bafra TSO Başkan Adayı Serdal Sefa Kocabaş tarafından imzalanan sözleşme ile danışmanlık desteği verilmesi ve işbirliği çalışmalarının karşılıklı yürütülmesi kararı alındı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Damsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Bafra TSO Başkan Adayı Serdal Sefa Kocabaş, “Ondokuzmayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi üniversiteler, araştırma merkezleri ve özel sektör arasında; araştırmacılar, girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıların sağlanması amacıyla kurulmuştur. 

(OMÜ-TTO), üniversite sanayi işbirliğinin gelişimine katkı sağlamayı, akademik araştırmalara lojistik destek sağlamak amacıyla, bilgi ve teknolojiye dayalı yaklaşımlarla ve etkin yöntemler uygulayarak Ar-Ge projeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi, gelecek dönemlerde ise patentlenebilir ve ticarileştirilebilir fikir ve ürünlerle yatırımcı ve buluşcuları bir araya getirmeyi misyon edinmiştir.

OMÜ-TTO, OMÜ’nün  bilimsel ve teknolojik bilgi birimini sanayi ile birleştirip ülke sanayimizin uluslararası rekabette rakiplerinden üstün durumda olmasını, teknoloji transferlerinin teşvik edilmesi ve yönlendirilmesini sağlamayı, fikri mülkiyet haklarının ticarileştirilmesinde akademik girişimi özendirmeyi ve ülkemizin kalkınma hızını yükseltecek inovasyon ve teknoloji transferlerinde dünyanın önde gelen organizasyonlardan birisi olmayı vizyon edinmiştir. Bu sebeptendir ki bu imzalanan sözleşme çok önemlidir.

İmzalanan Sözleşmenin yeni projelerde herkes adına olumlu sonuçlar çıkaracağını umuyor, her iki taraf adına da hayırlı olmasını temenni ediyoruz.’’ dedi.

Bafranın haberi, bafra