BAFRA

Cumhuriyet’in Öğrencilerine “sınav Kaygısı Ve Stresi İle Baş Etme Yolları” Konulu Seminer

 
 676
Cumhuriyet’in Öğrencilerine “sınav Kaygısı Ve Stresiİle Baş Etme Yolları” Konulu Seminer - Özel Medibafra Hastanesi Psikoloğu Güloya Şahika Bülbül tarafından, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine “Sınav kaygısı ve stresi ile baş etme yolları” konulu seminer verildi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Özel Medibafra Hastanesi Psikoloğu Güloya Şahika Bülbül tarafından, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine “Sınav kaygısı ve stresi ile baş etme yolları” konulu seminer verildi. 

Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Mahmut Semiz ve Okul Rehberlik Servisinin beraber yürüttükleri "Sağlık ve güvenlik önceliğimiz olsun" projesi kapsamında LGS sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine "Sınav kaygısı ve stresi ile baş etme yolları" konulu seminer verildi. 

Özel Medibafra Hastanesinde düzenlenen seminere 78 öğrenci katıldı. Psikolog Güloya Şahika Bülbül, “Sınav kaygısı, öğrencinin sınavda başarısız olma korkusu ile yaşadığı stres sonucunda ortaya çıkan fiziksel belirtiler ve duyduğu kontrol edilemeyen ileri derece kaygı düzeyidir. Beraberinde panik ve heyecan duygusu oluşur. Öğrencilerin ulaşamayacağı hedefler belirlemesi, plansız ders çalışma alışkanlığı, ailenin, okulun ve çevrenin öğrencinin potansiyelinden fazla beklenti içerisine girmesi, başarısız olma korkusu gibi nedenler öğrencilerde sınav kaygısı oluşturmaktadır. Öğrenciler sınava yönelik kaygılarını yenebilmeleri ve yaşadıkları stresle baş edebilmeleri için öncelikle gerçekçi hedefler belirlemeli, düzenli ve planlı çalışmalı, uyku ve dinlenmeye dikkat etmeli, pozitif düşünmeli.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Cumhuriyet’in Öğrencilerine “sınav Kaygısı Ve Stresi İle Baş Etme Yolları” Konulu Seminer içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0