SAMSUN

Cumhurbaşkanı’nın Sokak Hayvanları Açıklamasına Samsun Barosundan Tepki

 
 1364
Cumhurbaşkanı’nın Sokak HayvanlarıAçıklamasına Samsun Barosundan Tepki - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayvan Hakları Kanununa aykırı açıklamasına tepkiler devam etmekte. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayvan Hakları Kanununa aykırı açıklamasına tepkiler devam etmekte. 

Cumhurbaşkanının sokak hayvanları ile ilgili açıklamasından sonra Türkiye’de birçok Baro basın açıklaması yayımladı. Samsun Barosu da bugün bir basın açıklaması yayımlayarak konunun yasal takipçisi olacaklarını belirttiler. 

Gaziantep’te bir kız çocuğu yasaklı ırk bir köpeğin saldırısı sonucu yüzünden ağır yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu üzücü olay sonrası belediyelere bu köpekleri toplayın talimatı verdi. Bugün de bakanlık konu ile ilgili genelge yayımladı. 

Cumhurbaşkanının hukuka aykırı açıklaması sonrası AKP’li belediyeler fırsat bilip sokak köpeklerini topladı ve barınaklara götürdü. Hatta barınağı olmayan belediyeler dahi sokaklardan köpek topladı.  Sosyal medyada birçok köpek toplama ve ölü köpek görselleri paylaşıldı.

Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu bugün toplanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te yaşanan üzücü olay sonrası yaptığı açıklama ile ilgili basın açıklaması yaptı. 

Yaşananları üzüntü ile karşıladıklarını belirten Samsun Barosu Hayvan Hakları komisyonunun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Sayın Cumhurbaşkanının 23/12/2021 tarihli belediye başkanları istişare ve değerlendirme toplantısında yapmış olduğu konuşmada “hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” beyanını üzüntüyle karşılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hukuk devleti olup, kanunlara uymak Hukuk devleti kavramının temelini oluşturmaktadır. 

Bu bağlamda; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında sahipsiz hayvanların yaşam alanlarının sayın Cumhurbaşkanının söyleminin tam aksine barınaklar değil sokaklar olduğu barınakların ise yalnızca sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların kısırlaştırma ve tedavi işlemleri için geçici olarak bulunduruldukları bakım evleri olduğunu önemle belirtiyoruz. 

Barınaklar yaşam alanı değildir. Bu kurumlar hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için uygun alanlar değillerdir. Bu durum maalesef ki herkes tarafından açıkça bilinmektedir. Barınakların derhal, kanununa uygun hale getirilmesi zorunlu olup, bu haliyle hayvanların toplatılıp barınaklara götürülmesini kabul etmiyoruz. Kanuna aykırı iş ve işlemlerde bulunan belediyeler hakkında kanun gereği yasal işlemlerin başlatılmasını talep etmekteyiz.

  • BafraHaber Yorum
  • Cumhurbaşkanı’nın Sokak Hayvanları Açıklamasına Samsun Barosundan Tepki içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 20
User defaultYorum Id: 135475
02 Ocak 2022
18:52
  • Yorum Id: 135475
  • 02 Ocak 2022
  • 18:52

İnsallah basınıza gelmez temennisinde bulunuyorum. ama basınıza geldıgınde reisin haklı oldugunu anlayacaksınız.

User defaultYorum Id: 135358
31 Aralık 2021
13:19
  • Yorum Id: 135358
  • 31 Aralık 2021
  • 13:19

Hayvanları tanıyalı, insanlardan soğudum

User defaultYorum Id: 135250
29 Aralık 2021
22:35
  • Yorum Id: 135250
  • 29 Aralık 2021
  • 22:35

Yahu nasıl bir vicdan ve dürüstlük taşıyorsunuz siz!ya reisi cumhur hayvanları çinlilere satalım demiş gibi sorumsuzluk içersindesiniz.osmanlı geleneği geri gelsin diyor.barınaklara yerleştirip, hatta büyük arazili barınaklarda güzel ve sağlıklı bir bakımdan söz edilmekte.mevlana da sanayi de bir dünya başıboş köpek var.ben bile birkaç kere hırlayan köpekle karşılaştım.sabahın karanlığında okula giden çocuğum ve çocuklarınız sizi hiç bu karar ile sevindirmiyor mu ?siz de nasıl bir ahlak var.yahu sırf erdoğan nefretiniz yüzünden bu kadar merhametsiz olamazsınız insanlığınızı kaybetmeyin.hayvanlarımız barınaklarda daha güvenli daha iyi olacaktır.hayvanlarımızı sizden daha çok seviyoruz ve barınaklarda da takip ederiz.ama çocuğum her şeyden daha önemli.

Daha Fazla Yorum