GÜNDEM

Çukurova’da tanıştı, Samsun’a getirdi

   |   
 4980
Çukurova’da tanıştı, Samsun’a getirdi
 - Osmaniye’den Samsun’a atanan Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çukurova bölgesinde son yıllarda sıkça uygulanan mısırda ’sırta ekim’ sistemini, Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde uygulanması için araçlar getirdi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Osmaniye’den Samsun’a atanan Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çukurova bölgesinde son yıllarda sıkça uygulanan mısırda ’sırta ekim’ sistemini, Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde uygulanması için araçlar getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Çukurova bölgesinde geleneksel ekim yöntemlerinin yerini alan mısır da sırta ekimin iklime bağlı olarak iş gücü tüketiminde azalma, toprak verimliliğini artırma, suyun randımanlı kullanımı, su ve rüzgar erozyonu kontrolü, bitki kök derinliğini artırma, tarla da su birikmelerine karşı kök boğazı çürüklüğünü önleme, dolu zararını önleme ve bitkini hava sirkülasyonunu sağlama gibi faydalarını değerlendirerek Samsun ilinde de uygulamanın denenmesini arzu ettik. İlimiz mısır üreticilerine mısır da sırta ekimi uygulamalı olarak göstermek amacıyla makineleri Çukurova’dan temin ettik ve ilimiz Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde demonstrasyon amaçlı ekimleri gerçekleştirdik. Üreticilerimize düze ekim ile sırta ekimin farkını göstermeye çalıştık. Ekim sonrası ve ürün hasadından sonra verimdeki artış ve iş gücündeki azalmayı gören üreticilerin bu ekim yöntemine geçiş yapacağını değerlendiriyor, ilimiz üretimine ve üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Çukurova’da tanıştı, Samsun’a getirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 94134
06 Mayıs 2020
12:59
  • Yorum Id: 94134
  • 06 Mayıs 2020
  • 12:59

Iyi gzulde de anizi surmeden yillardir bafrada zaten yapiliyor bu uygulama

Cevap
  • Yorum Id: 94195
  • 08 Mayıs 2020
  • 00:07

@yorumcu-94158 nasil ekmeden bicilecek

Cevap
  • Yorum Id: 94159
  • 07 Mayıs 2020
  • 04:25

O sayılmaz artik mısır ekmeden bicilecek

User defaultYorum Id: 94158
07 Mayıs 2020
04:21
  • Yorum Id: 94158
  • 07 Mayıs 2020
  • 04:21

Laf olsunda

User defaultYorum Id: 94138
06 Mayıs 2020
14:13
  • Yorum Id: 94138
  • 06 Mayıs 2020
  • 14:13

Yapılsa da profesyonel değildi. yeni tarım il müdürü bu işi geliştirip profesyonelleştirmek ister sanırım. düşüncesine - gayretine kuvvet.