BAFRA

Çocuklar “selesepet Topkandil” Şenliğinde Eğlendi

 
 338
Çocuklar “selesepet Topkandil” Şenliğinde Eğlendi - Samsun'un Bafra ilçesinde "Selesepet TopkandilŞenlikleri" için kutlama yapıldı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesinde "Selesepet TopkandilŞenlikleri" için kutlama yapıldı.

600 yıllık bir gelenek olan ve Ramazan ayının 14'nü 15'ine bağlayan gece düzenlenen Selesepet Topkandil Şenlikleri için muhteşem bir kutlama yapıldı. Şenliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi. İlk olarak iftardan sonra çocuklar, Bafra Belediyesi'nin ücretsiz dağıttığı sele sepet top kandillerini yakarak aileleri ile birlikte Gençlik Merkezi önünden, Atatürk Bulvarı'nda fener alayı eşliğinde Bafra Yeni Kent Meydanı'na maniler eşliğinde yürüdüler.

Bafra'da 6 asırdır düzenlenen kutlamalarla ilgili Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada, “ Çok değerli misafirler çok değerli gençler sevgili çocuklar hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok güzel bir akşam. Bugün Milli mücadelenin başlangıcının 100, yılını kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yılını Sayın Cumhur Başkanımızın Başkanlığında Samsun’da kutladık. Bugün Bafra için anlamlı bir gün. Selesepet yaklaşık 600 yıldır bu geleneğin Bafra’da devam ettiğini biliyoruz. Ve inşallah bu geleneği devam ettireceğiz. Çocuklarımız gençlerimiz eylensin istiyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize iyi eğlenceler diliyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. ”dedi.

Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından meydanı dolduran kalabalık, çocukları ile birlikte Karagöz ve Hacivat, müzikal kuklalar, Nasrettin Hoca, Keloğlan, sevimli kahramanlar, İbişle Harika oyun şarkıları ile neşeli dakikalar geçirirken canlandırılan karakterlerle de bol bol fotoğraf çektirdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çocuklar “selesepet Topkandil” Şenliğinde Eğlendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0