SİYASET

Chp Üyelerine Temel Siyaset Eğitimi

 
 629
Bafra Haber

 |  - Cumhuriyet Halk Partisi`nin üyelerin temel siyasi eğitimden geçirilmesini hedefleyen projesi "CHP Parti Okulu"     Bafra`da başladı.

CHP Parti Okulu, "Üyelerin temel siyasi eğitimi"    programı parti binasında Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Atalay ve yönetimi,  Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayraktar, Alaçam CHP İlçe Başkanı Rasim Şahin, Yakakent CHP İlçe Başkanı Selami Yaman, Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay ve yönetiminin katılımı ile başladı.
Bafra CHP ilçe binasında başlayan "CHP PARTİ OKULU"   nun açılış konuşmasını Şükrü Kumbasar yaptı.

Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayraktar, "Türkiye`nin bugün için bulunmuş olduğu durumu hepimiz izlemekteyiz. Biz Deniz çocuğu olarak, Türkiye su yüzüne çıkma mücadelesi veriyor. Bu anlamda bizlere de görev düşüyor."   

" Türkiye`nin içinde bulunmuş olduğu durumu, iyi tespit etmeliyiz.  Cumhuriyet Halk Partililer olarak iyi tespit doğru teşhis ile birlikte neler yapacağımıza karar vermeliyiz. Bunun en doğru yolu CHP`nin kurmuş olduğu bu parti okullarıdır."   

"Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi, Bafra İlçe Örgütümüz, ilimizin ve parti okulumuzun yöneticileri ve eğitmenleri vatandaşların ayağımıza gelmesini beklemeden ayaklarına gitmelidir. Parti Okulu`nun Bafra`ya hayırlı olmasını temenni ediyorum."    dedi.


NİHAT OKTAY: BU İKTİDARIN BU KADAR UZUN SÜRMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ

"Eğitim bir ülkenin kalkınmasında ve belirli bir yere gelmesinde en önemli unsurlardan birisidir."    diyerek sözlerine başlayan Bafra CHP ilçe Başkanı Nihat Oktay, "Kalkınmanın temeli eğitimle başlar ve aynı zamanda eğitim, ülkeleri ve toplumları bir birine kaynaştıran, bir birleriyle bütünleştiren ve onların ortak nefes almalarını sağlayan en önemli etmenlerin başında gelmektedir."    dedi.

Oktay sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepinizin takdir ettiği gibi ülkelerinin bütçelerinin büyük kısmı eğitime ayrılmaktadır. Ben olaya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Sabah " Ã‹Å"Maliye eski bakanı Unakıtan`ın bir hastaneye yattığı` haberiyle şöyle bir ilkindim."   

Acaba bu gerçekten Türkiye`de Maliye Bakanlığı yapmış bir isim mi? Gerçekten popüler Bakanlardandı. Bu AK Parti ne kadar uzun yıllar ülkemizin başında kalmış, bakanlarını dahi artık unutmuşuz ama AK Parti hala iktidarda.

Bir iktidarın bu kadar uzun süredir ülkeyi yönetmesi gerçekten hepimizi düşündürecek olaylardan bir tanesi.

Bu anlamda biz bu eğitim çalışmalarıyla, iktidara hazır olan kadrolarımızı yetiştirmenin ilk adımını atmış bulunuyoruz.

Daha öncede parti okullarımız vardı, daha öncede çalışıyorlardı ama bu son dönemde yaşananları daha değişik dilde, daha değişik söylemlerle ulaştırmak için burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu eğitimin Bafra`mıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum"     

Bafra CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay`ın konuşmasından "Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi"           programının açılış konuşmasını Sınıf sorumlusu Şükrü Kumbasar yaptı.

"Parti okulları iktidar olmanın anahtarıdır"    diyen Kumbasar, "Partili Üye eğitimi geçmişten bugüne farklı isimlerle gerek parti içi eğitim, gerek parti okulu adlarıyla hep kendini göstermiş ancak uzun soluklu olamamıştı. Gerekçesi ne olursa olsun eğitimsizliğin nelere mal olabileceği hepimizce bilinmektedir. CHP'nin böyle bir eğitim programına ihtiyacı olduğu parti içinde çok net bir şekilde dile getirilmiş. Genel Başkanımızda eğitime ciddi manada destek olacağını beyan etmesinin ardından yeniden bir ateş yakılmıştır ya da küllenen ateş yeniden alevlendirilmiştir."   

"Burada en önemli faktör bizim üye tabanımızda böyle bir ihtiyacın hissedilmesidir. Bu ihtiyacı çok net bir şekilde tüm partililerimiz yüksek sesle dillendirmeye başlamışlar ve pek çok yerde insanlar eğitime katılmak için adeta bir birbiriyle yarışır duruma gelmişler."   

"Bir diğer durum ise bu ihtiyaca cevap verecek kadrolarımızın var oluşu. Kadrodan kastedilen elbette ki yönetim kadrosu değil. Genel merkez düzeyinde bu parti içi okul müfredatını Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı Hanım, İsmail Hakkı bey, Ümit bey ve Mersin Mv. Aytuğ Atıcı bey bir araya gelerek ilk çekirdeği oluşturmuşlar"   

Her biri yetişkin eğitimi konusunda farklı alanlarda çok ciddi deneyime sahip olan bu kadro, alevlenen eğitim anlayışının ikincil unsurunu oluşturmuşlar. Talep var, bu talebi karşılayacak ekip var, geriye kalıyor tek bir şey partinin üst kademelerinin bunu desteklemesi.

Tüzüğümüze göre bunu zaten desteklemek zorundalar ama bu zorunluluğun ötesinde yürekten bir destek Genel Başkanımızdan gelmiştir. Genel Başkanımız bunu MYK' ya taşıyıp MYK'nın da büyük bir çoğunluğun bu eğitim programını ciddi bir şekilde desteklemesi sonrası az önce isimlerini arz ettiğim Eğitim kadrosu Ankara'da Parti okulunun pilot eğitimini, çekirdek eğitimini yapmaya başladılar.

Bu gün gelinen nokta Eğitici eğitimlerini tamamlayıp projelerini hayata geçirmiş tüm illerimizde bu eğitimlerden geçmiş kadrolarımızla "Üyelere Temel Siyasi Eğitim" başlığı altında eğitim çalışmalarına devam ediyoruz.

Bu eğitime katılan üyelerimiz ile geleceği daha etkin kararlı ve inançlı bir siyasi birikimle yönlendireceğimize inancımız tamdır.

Gururluyuz, onurluyuz. Diliyorum ki bu çalışmalar ve birliktelik tüm kentimizde ve ülkemizde karşılığını bulacak ve önce yerelde ardından da ülkemizin yönetiminde iktidar olacağız"    dedi.

 

Konuşmalarının ardından Eğitmenler Arzu Sabuncu Kırıcı, Hikmet Avcı, Burhan Saral ve Caner Servi eşliğinde eğitime başlandı.

 3 gün sürecek olan eğitimde CHP`lilere, ilk iki gün genel siyasi eğitime yönelik teorik dersler verilecek. İkinci günün sonunda katılımcılar sanal bir proje üzerinde çalışmalar yapmak üzere dört gruba ayrılacak. Eğitimin üçüncü günü ise gruplar sanal sosyal projelerini hazırladıktan sonra projelerin aşamalarını aralarında paylaşarak bilgisayar- projeksiyon cihazı aracılığı ile 5`er dakikalık sürelerde tüm sınıfa sunacaklar. Uygulama grupları, alan çalışması olarak uygulayacakları gerçek projelerini hazırlayarak eğitim son bulacaktır.

Haber: Emre Şahinol

 

 

 

  • BafraHaber Yorum
  • Chp Üyelerine Temel Siyaset Eğitimi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0