SAMSUN

CHP seçiminde 1 kişinin ağır yaralandığı kavgayla ilgili 2 kardeş tutuklandı

 
 2334
CHP seçiminde 1 kişinin ağıryaralandığı kavgayla ilgili 2 kardeş tutuklandı - Samsun’da bir kişinin ağır yaralandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı delege seçiminde yaşanan kavgayla ilgili gözaltına alınan 2 kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’da bir kişinin ağır yaralandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı delege seçiminde yaşanan kavgayla ilgili gözaltına alınan 2 kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçen cumartesi günü gerçekleşen mahalle delege seçimlerinde yumrukların havada uçuştuğu kavga sırasında, CHP Atakum İlçe Başkan adayı Prof. Dr. Şevket Özkaya’nın yüzüne tekme geldi. Kavgada Ayhan Abdik (46) ise ağır yaralandı. Daha önce beyin ameliyatı geçirdiği öğrenilen Abdik, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Abdik’in hayati tehlikesinin sürdüğü ve entübe edildiği bildirildi.

Ayhan Abdik’i tekme ve yumrukla darbettikleri iddia edilen Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in şoförü Burak Kaygusuz (29) ve kardeşi Sefa Kaygusuz (25), Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Polisteki sorguları tamamlanan ve belediye çalışanı oldukları öğrenilen iki kardeş, bugün sevk edildikleri Samsun Adliyesi’nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Akasyam haber sitesi, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Geçmişte Serhat Türkel’in seçim çalışmalarında yanında yer aldığı bilinen Abdik’in daha sonra yollarını ayırdığı ifade ediliyor. Daha önce de benzer bir saldırıyla gündeme geldiği iddia edilen Abdik’in bu kez ölüm kalım savaşı vermesi, CHP Atakum’daki krizi derinleştirdi. Türkel’in olay sırasında Almanya’da bulunması, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.”

Öte yandan bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), olayda sorumluluğu olduğu düşünülen kişilerin kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmelerine karar verdi.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • CHP seçiminde 1 kişinin ağır yaralandığı kavgayla ilgili 2 kardeş tutuklandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 8
User defaultYorum Id: 244899
22 Ağustos 2025
08:10
  • Yorum Id: 244899
  • 22 Ağustos 2025
  • 08:10

Yalama bular yalama adamdan ne istediniz ula s. yağcıları

User defaultYorum Id: 244855
19 Ağustos 2025
23:53
  • Yorum Id: 244855
  • 19 Ağustos 2025
  • 23:53

Ankarayı afedersiniz b.k götürüyor. her yer çöp. atakuma da çivi çakıldığı yok. nasıl hala eleştirilmiyor anlamıyorum.

Cevap
  • Yorum Id: 244891
  • 21 Ağustos 2025
  • 12:31

Oda bıseymı sen bırde bafra sokaklarına bak sonra yorum yap

Cevap
  • Yorum Id: 244877
  • 20 Ağustos 2025
  • 22:20

Iyı yala sanada o yakışır

User defaultYorum Id: 244836
19 Ağustos 2025
09:01
  • Yorum Id: 244836
  • 19 Ağustos 2025
  • 09:01

Kaygusuzlar belediyeyi çiftlik gibi kullanıyor. başkan yardımcısı gökhan hangi kaygusuz'la antalyalarda tatil yaptı araştırın zaten her şey ortaya çıkar.

Cevap
  • Yorum Id: 244885
  • 21 Ağustos 2025
  • 07:52

Sen biliyorsan söyle bilelim

Daha Fazla Yorum