BAFRA

Çetinkayalılar Samsun Büyükşehir Belediyesine Öfkeli!

 
 313
Çetinkayalılar SamsunBüyükşehir Belediyesine Öfkeli! - Samsun Büyükşehir Belediyesinin Çetinkaya’ya yapmayı planladığı Bafra otogarını, Gümüşyaprak Köyüne yapma düşüncesi, Çetinkayalıların tepkisine yol açtı. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun Büyükşehir Belediyesinin Çetinkaya’ya yapmayı planladığı Bafra otogarını, Gümüşyaprak Köyüne yapma düşüncesi, Çetinkayalıların tepkisine yol açtı. 

Otogar yapılacak diye yerlerinin yüzde 40-45’inin ellerinden zorla alındığını iddia eden arazi sahipleri, mağdur olduklarını söyledi ve dava açacaklarını belirttiler. 

Çetinkaya Muhtarı Ahmet Karakoç, “Samsun Büyükşehir Belediyesi otogar yapılacak diye bizim yerlerimizi aldı. Biz de bundan memnun olduk ve yerlerimizi verdik. İhalesi yapıldı, çalışmalar başladı. Milyarlarca para harcadılar. Bu işten neden vazgeçtiler, neden bilmiyoruz. Devletin işleri böyle mi yürüyor. Bu insanların yerlerini otogar yapılacak diye elinden alıyorsun, sonra da vazgeçiyorsun. Biz, Çetinkayalılar olarak otogarın buraya yapılmasını istiyoruz. Bu Çetinkaya için de önemli. Çetinkaya’nın gelişimi için önemli. İnsanlar merakla bunu beklerken vazgeçmek olur mu? Aldığımız habere göre, Gümüşyaprak’taki arazi sahibi de oraya yapılmasını istemiyor. Gelin siz bu işten vazgeçin. Başladığınız işi bitirin. Bir yerin kaderi ile böyle oynanmaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çetinkaya Mahalle sakinlerinden tarla sahibi Bayram Yılmaz, “Ben de otogar mağdurlarındanım. Benim orada kendime ait arazim vardı. Arazime otogar yapacağız diye bizim rızamız olmadan imza attırdılar.  Yüzde kırk yedi olarak aldılar. Ve bizlere ayırdıkları yerler hep parça parça ve çap çap. Verdikleri araziyi parsellemişler ama bir arsa dahi olmuyor araziye. Benim meyvelerim vardı, ağaçlarım vardı arazimde. Bunların bir bölümünü söktüler. Benim meyveliğimi başkasına, bana başkasının tarlasını, başkasının evinin olduğu yeri bana verdiler. Ben adamın oraya giremiyorum bile. Kale gibi duvar gibi çevrili. Şu anda benim meyveliğim başkasının elinde. İki yıldan beri doğru dürüst meyve yapamıyorum. İki yıldan beri bugün başlayacağız bugün başlayacağız diye bizi oyaladılar. Ben yerlerimi geri istiyorum. Benim arazimi temizleyip geri versinler. Otogarın yapılacağı alana kaya taşlarını yığdılar seçim arası. Şu anda da duyduk otogar başka yere yapılacak.  Otogarın yapılacağı yerdeki afişleri hep kaldırmışlar. Biz zaten Büyükşehir belediyesini mahkemeye vereceğiz. Bize otogar diye imza attırdılar.” şeklinde konuştu. 

Çetinkaya Mahallesi sakinlerinden Mahmut Aksu ise, “Bizim aklımızın sarmadığından bizim elimizden zoraki otogar geliyor diye yerlerimizi aldılar. Yüzde kırk, kırk beşini bizim razılarımız olmadan arazimize girdiler. Burada elli kişi mağdur durumda. Bizim razımız yok. Bizim yerlerimizin geri verilmesini istiyoruz. Yerlerimizin temizlenip geri verilmesini istiyoruz. Hiçbir işe yaramayacak şekilde parçaladılar yerlerimizi. Biz dava açacağız Büyükşehir Belediyesine mahkemeye vereceğiz. Ya bizim yerimizi temizleyip bize geri versinler ya da dava açacağız.” diye söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çetinkayalılar Samsun Büyükşehir Belediyesine Öfkeli! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0