SAMSUN

Cemiyetten ’sahte turkuaz kart’ uyarısı

 
 500
Cemiyetten ’sahte turkuaz kart’ uyarısı - Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), turkuaz kart sahibi basın mensuplarına 4 otoparkı ücretsiz yaparken, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, sahte kart konusunda otopark görevlilerine ve emniyete seslenerek uyarıda bulundu.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), turkuaz kart sahibi basın mensuplarına 4 otoparkı ücretsiz yaparken, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, sahte kart konusunda otopark görevlilerine ve emniyete seslenerek uyarıda bulundu.

SBB Ulaşım koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı turkuaz basın trafik kartı sahiplerine 4 otopark ücretsiz yapıldı. Yapılan açıklamada, Çobanlı Otoparkı, Kurupelit Marina Otoparkı, Fuar Otoparkı ve Kent Park Otoparkı’nın turkuaz basın kartı sahiplerine tüm gün ücretsiz olduğu duyuruldu.
Türkiye’deki tüm illerde olduğu gibi bu uygulamanın Samsun’da da hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, “Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a bu karardan dolayı teşekkür ederiz. Gün ve zaman gözetmeksizin çalışan mesai arkadaşlarımızın faydalanacağı güzel bir hizmet oldu. Ayrıca cemiyetimizin üyesi turkuaz kart sahibi olmayanlar için de çalışmalarımız var" dedi.

Sahte kart uyarısı
Sahte basın kartı konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Çakır, "Bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sahtecilikle mücadele konusunda basın kartlarının rengini değiştirdi. Hem hizmet hem de araç kartları turkuaz renk olup, üzerine bandrol ve QR kod eklendi. QR kod okutulduğunda başkanlığın sisteminden doğrulama yapılabiliyor. Sahtecilikle mücadelede otopark görevlileri ve emniyet ekiplerinin de titiz davranmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Cemiyetten ’sahte turkuaz kart’ uyarısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 230957
05 Aralık 2024
15:47
  • Yorum Id: 230957
  • 05 Aralık 2024
  • 15:47

Sanki ülkede herşey orijinal

User defaultYorum Id: 230950
05 Aralık 2024
11:42
  • Yorum Id: 230950
  • 05 Aralık 2024
  • 11:42

Basın kartı sahiplerine tanınan imtiyazların sebepleri nedir acaba? tartışma yaratmak için sormuyorum, gerçekten bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.

Cevap
  • Yorum Id: 230960
  • 05 Aralık 2024
  • 16:39

Gercekten merak ediyorsan,google amcaya sor.burda kimse sana uzun uzun anlatmaz kardes.