BAFRA

Çarşamba’ya Katlı Otopark, Bafra’ya Şehir Dışına Park!

 
 5644
Çarşamba’ya Katlı Otopark,Bafra’ya Şehir Dışına Park! - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra’nın trafik ve park sorununun, kamu binalarının şehir dışına yapılması ile azalacağını ifade etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra’nın trafik ve park sorununun, kamu binalarının şehir dışına yapılması ile azalacağını ifade etti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Nisan 2023 Meclis toplantısında faaliyet raporunun okunmasının ardından meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra’nın trafik ve otopark sorununu gündeme getirdi ve faaliyet raporunda bu konuda bir çalışma olmadığını ifade etti. 

MHP Meclis üyesi Hakan Aytünür Tekel Otoparkının kapanması sonrası için bir tedbir alınıp alınmadığını sordu ve neden Büyükşehirden katlı otopark talep etmiyoruz dedi. 

Başkan Hamit Kılıç ise trafik ve otopark sorununun, şehir içine otoparklar yapılarak değil de, kamu binalarının şehir dışına çıkarılarak çözülebileceğini belirtti. 

BÜYÜKŞEHİRDEN NEDEN KATLI OTOPARK TALEP ETMEDİK

MHP Meclis üyesi Aytünür, “Konuları (faaliyet raporu) orada işlenen konuları takip ettim. Bafra’nın kangren haline gelmiş trafik sorunu ile ilgili hiçbir şey görmedim orada.

Bu tekel binasının olduğu bölge kapatıldığı zaman onunla ilgili bir önlem aldınız mı? Çünkü Bafra gittikçe bu trafik konusunda baya bir sıkışıklık oluyor. Diğer ilçelerde katlı otoparklar yapılırken biz büyükşehirden neden talepte bulunmadık?

Yani çalışma yapalım, bunun bir önlemini alalım.” şeklinde konuştu. 

Başkan Hamit Kılıç trafik sorunu ve otopark ihtiyacı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: 

Şimdi bu trafikle alakalı arkadaşlar tabii şehir merkezi sıkışmış vaziyette. Yani bizim şehrin merkezinde burada açık konuşalım, yol açmamız, genişletmemiz, bunlar mümkün değil. 

Yani hiçbir yerde zaten şehrin merkezinde ana çekirdeğinde kimse yol açmakla uğraşmıyor. 

Çünkü zaten tarihi eser çıkar, tarihi binalar çıkar açamazsınız. Yolları genişletemezsiniz. Kamulaştırma çıkar. 

Büyük oranda genelde şehir merkezleri çekirdeği dışarıya dönük taşınma yönündedir. 

Burada da zaten hükümet binası yakında taşınacak. Bizim belediye binamızın orada yeri belli. Biz de ileride belediye binamızı oraya yapacağız.

Orada millet bahçesinin olması özellikle o bölgeye doğru bir rahatlık gösterecek bir kayma olacak. 

Diğer tarafta işte bu meclisten planlamasını yapıp geçirdik. Hastanenin arka taraflarında büyük bir alanı imara açtık. Buralarda artık bundan sonra yollar açılacak. Trafik biraz da yerleşim oralara doğru yönelecek. Ama bunun haricinde tabii ki bu resmi kurumların dışarı gitmesiyle beraber nüfus gidecek, tapu kadastro gidecek. Efendim hükümet binasına gidecek zamanla belediye gidecek.

Sadece bu kurumlarda çalışanların arabalarını bile ciddi bir trafik problemi. Yani rakamın göz önüne aldığımızda. Dolayısıyla bir rahatlama olacaktır.

BOŞ ARAZİLER OTOPARK OLSUN

#hakan-aytunur0#: 

Mahalle aralarındaki boş kullanılmayan arazi ve arazi sahipleriyle görüşüp, bu otopark konusunda da onları böyle teşvik edip en azından insanlara bir otopark kültürünü getirebiliriz. Bunları açalım, boşta kalmasınlar. Kumlu çakıllı sererim. Hiç olmazsa insanlar sağa sola araziye arabalarını çekmesinler.

Başkan:

Otopark ücretleri çok pahalandı. Bundan sonra müteahhitler özellikle bina içerisinde bunu çözemiyorsa bu ücreti vermemek için belki de sağından, solundan atık parsellerden satın alacaK. Buralara otopark yapacak. Yani iş oraya doğru gidiyor. 

Yani şehir merkezinde ana çekirdekte otopark problemini oralarda bir yerlere açarak değil de biraz dışarıya doğru şehrin yoğunluğunu, bir nüfusunu ya da resmi kurumlarının kaydırarak Bunu çözmemiz lazım. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba’ya Katlı Otopark, Bafra’ya Şehir Dışına Park! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 25
User defaultYorum Id: 174866
11 Nisan 2023
04:23
  • Yorum Id: 174866
  • 11 Nisan 2023
  • 04:23

Bafrada yolları daraltmak la park sorunu daha artıyor. par

User defaultYorum Id: 174863
11 Nisan 2023
00:46
  • Yorum Id: 174863
  • 11 Nisan 2023
  • 00:46

Tebrikler meclis üyesi

User defaultYorum Id: 174457
09 Nisan 2023
04:31
  • Yorum Id: 174457
  • 09 Nisan 2023
  • 04:31

Meydandaki hükümet binasıni yıkılıp eski merkez okulu bahçesinide dahil ederek yerin 3 kat altına otopark yapılabilir üstünede park yeşillendirme yapılabilir hem meydan sıkışligindan kurtulur hemde otopark sorunu çözülmüş olur

Cevap
  • Yorum Id: 174828
  • 10 Nisan 2023
  • 17:21

Bir kat desen olurda 3 kata indimi yer altı suyundan balıkar yüzer

Cevap
  • Yorum Id: 174588
  • 09 Nisan 2023
  • 19:37

Bafra meydanda yerin iki metre altina giremezsiniz

Daha Fazla Yorum