SAMSUN

Çarşamba ve Terme otobüslerinin yeni sistemi mecliste kabul edildi

 
 2383
Çarşamba ve Terme otobüslerininyeni sistemi mecliste kabul edildi - SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi’nin ekim ayı son toplantısında alınan karar neticesinde Çarşamba ve Terme’den şehir merkezine yolcu taşıyan özel halk otobüslerinin hizmet etme şartlarını belirleyen maddeler, oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi’nin ekim ayı son toplantısında alınan karar neticesinde Çarşamba ve Terme’den şehir merkezine yolcu taşıyan özel halk otobüslerinin hizmet etme şartlarını belirleyen maddeler, oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

Terme ve Çarşambalı vatandaşlar, yıllardır ayrım otobüsler ile Samsun'a seyahat etmekte. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Çarşambalı Halit Doğan, bu konforun üzerine şimdi bir de Samulaş'ın ekledi. Bafralılar yıllardır bu sorundan muzdarip ancak bugüne kadar hiçbir siyasi ya da yetkili bu sorun için adım atmış değil. Geçtiğimiz günlerde, OMÜ'ye giden öğrenci ve velilerin taleplerini dile getirdik. Artık birileri bu konuyu kendine görev edinmeli ve sonuç alana kadar da takipçisi olmalı.

SBB Meclisi’nin son toplantısında ilgili komisyonlardan meclise havale edilen toplam 46 gündem maddesi görüşüldü. Maddeler arasında yer alan Çarşamba ve Terme ilçesi özel halk otobüsleri rehabilitasyon ve optimizasyon çalışması kapsamında işletme, gelir desteği şartlarını belirlenmesi ve protokol yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkili kılınması teklifi CHP’nin ’çekimser’ oyuna karşılık ’oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı.

CHP’li Meclis Üyesi Hasan İpek, söz konusu 2 maddeye karşı olmadıklarını yeni düzenlemede bu otobüslerde ayakta yolcu taşınma yetkisinin de yer aldığını ve bu nedenle çekimser kaldıklarını söyledi.


Madde oylanmadan önce söz alan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da, "Güzel bir uygulama. Eskiden 65 yaş üstü yolcu sorunu vardı. Öğrencilerin sorunu vardı. Bazı şoförler alıyor, bazı şoförler almıyordu. Bu anlamda güzel şeyler oluyor. O nedenle Büyükşehir’e teşekkür ediyorum. Terme’de gidiş gelişlerde geç saatlerde otobüsler buradan kalkamıyordu. Biz geçen dönemimize başlatmıştık. Yolcu talebi yok ya da az diye ekonomik nedenden dolayı böyle oluyordu. Büyükşehir Belediyesi buna destek de verecek. Bu da sağlanacak. Burada yalnız benim de bir tereddütüm, bu ayakta yolcu olayında bir endişemiz var. Çünkü şu anda bize gelen şikayetlerin çoğu mevcut durumda ayakta yolcu alınmasıyla ilgili. Bunun önlenebilmesi için sadece bir düzenleme, eğer böyle olacaksa olabilir. Otobüslerin kalkış saatleri sık olursa yani 10-15 dakikada bir olursa o zaman ayakta yolcu alınmasına gerek kalmayabilir. Aksi takdirde bu şehir içerisi gibi anlarsak bu sefer bir kaza olursa, diğer bir şey olursa belediyemiz de sıkıntıda kalabilir. Çünkü şu anda şikayetçi olunan, ayakta yolcu alma olayı yasal değil, ceza yiyorlar ama yasal hale getirmiş oluyoruz. Bu konunun dikkate alınmasını öneriyorum. Araçların kalkış sıklığını artırarak bu durum önlenebilir. SAMKART’ın kullanılması ve diğer unsurları güzel. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Meclis üyelerinin ardından teklife açıklık getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkan Vekili Mustafa Mermutlu, yeni düzenleme ile 65 yaş üstü yolcuların bu 2 ilçeye ücretsiz yolculuk edeceğini, öğrencilerin indirimli olarak taşınacağını, SAMKART’ın otobüslerde geçeceğini, otobüslerde ayakta yolcu taşımaya gerek olmadan kısa sürelerle kalkış yerinden hareket edeceği, şoförlerin otobüslerini doldurmak için çabalamayacağını o gün çalışan tüm otobüslerin hasılatının söz konusu günde çalışanlar tarafından ortak paylaşılacağını belirtti. SBB Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk da söz konusu maddelerdeki yeniliklerin öğrenciler ve bölge halkından gelen talep üzerine hayata geçirildiğini, halkın ulaşım alanındaki konforunu yükseltmek için böyle bir adım attıklarını ifade etti.


Öte yandan, maddeler kapsamında Çarşamba ilçesinde hizmet verecek 33 sıfır otobüs, Terme için hizmet verecek 15 sıfır otobüsün alınarak özel halk otobüsü işletileceği vurgulandı.
Görüşmelerin ardından söz konusu madde, oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Mecliste ayrıca bir sonraki toplantının 10 Kasım’da yapılması kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba ve Terme otobüslerinin yeni sistemi mecliste kabul edildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 13
User defaultYorum Id: 246591
20 Ekim 2025
17:11
  • Yorum Id: 246591
  • 20 Ekim 2025
  • 17:11

Türkiyenin en büyük köyü bafra !

User defaultYorum Id: 246560
18 Ekim 2025
12:00
  • Yorum Id: 246560
  • 18 Ekim 2025
  • 12:00

Millet oturaklarda giderse ayakta giderse kargo arabası gibi yük alıp yolcunrahatsız olursa olacağı bu yazık ya gerçekten yazık

User defaultYorum Id: 246567
18 Ekim 2025
16:23
  • Yorum Id: 246567
  • 18 Ekim 2025
  • 16:23

Eski hurda cikma otobusleri bafraya versinler

Daha Fazla Yorum