BAFRA

Bu Okulun Öğrencileri De Mezunları Da Kazanıyor

 
 9150
Bu Okulun Öğrencileri De Mezunları Da Kazanıyor - Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri okurken de kazanıyor, mezun olunca da kazanıyor.  
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri okurken de kazanıyor, mezun olunca da kazanıyor.  

Okurken devlet teşviki ile harçlık alan öğrenciler, mezun olduktan sonra da meslek sahibi olarak esnaf ve sanatkarların çırak ihtiyacını karşılayarak ekonomiye katkı sağlamakta ve kolayca iş bulabilmektedir. 

Bafra ilçe Milli Eğitim Mesleki Eğitim Merkezleri ile ilgili iyileştirmeler ve gelişmeler hakkında bir basın bülteni yayımladı. 

Bültende Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinin faaliyetleri ve gelecek vizyonu yer almakta: 

Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören çırak öğrenci sayılarında önemli bir artış olduğu görülmektedir. Bafra’da öğrenci sayısında sürekli artış olmaktadır. Şu anda 450 civarında Çırak ve Kalfa öğrencimiz vardır. Bu öğrencilerimiz Lise öğrenimi gibi okula 4 yıl devam etmektedir. Bu süre zarfında Teorik eğitimleri okulda Pratik Eğitimler Okulca uygun bulunan İşletmelerde 12 ay boyunca devam etmektedir. Öğrencilere ödenen cep harçlıklarına (Asgari Ücretin 1/3 Oranında=646 TL) devlet teşviki vardır. Bu teşvik ödemeleri İşletme sahiplerine yapılmaktadır. Çırak öğrenciye yaptığı ödemenin 2/3 oranında (440 TL) işletme sahibine geri ödeme yapılmaktadır. Bu teşvik ödemeleri 4 yıl 12 ay boyunca devam etmektedir. 

Ayrıca Merkezimize devam eden öğrenciler 4 yılın sonunda ustalık belgesi alarak mezun olurlar. Aynı süre içerisinde fark dersleri, okul içerisinde düzenlenen dersleri alan öğrenciler meslek lisesi diploması da düzenlenecektir. Bu sistem şu an için 2019-2020 Eğitim Yılından sonra başlayanları kapsamaktadır. 

Tanıtım ve yönlendirme çalışmalarının etkili bir şekilde devam etmesi durumunda; ülkemiz ekonomisinin temel yapı taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyacı ile iş piyasasının kalfa-usta ihtiyacının karşılanması, çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğrendikleri ve icra ettikleri görülmektedir. 

Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesi ve Diploma Fark Dersleri açıklamalar kısmında “Mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran öğrenciler diploma alabilmek için Bakanlıkça belirlenen fark derslerini öğrenimleri süresince alabileceklerdir” denilmekte olup haftalık ders çizelgesinde belirtilen fark dersleri öğretim programları yayınlanmış ve 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren mesleki eğitim merkezlerinde diploma programı kademeli olarak uygulamaya başlanmıştır. 

Mesleki ve teknik eğitimde yapılan bu değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılması ve farkındalık oluşturulması için mesleki ve teknik eğitim ile çıraklık eğitimde yapılan bu önemli değişikliklerin toplumda etkili bir şekilde tanıtılması için; Tanıtım, yönlendirme ve mesleki rehberlik çalışmalarında Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "http://www.megep.meb.gov.tr/?page=alanDal" web adresinde bulunan bilgi ve dokümanlar ile "http://mbs.meb.gov.tr/" adresinde yayımlanan Ulusal Mesleki Bilgi Sisteminden faydalanılabilmektedir. 

Ayrıca okulumuzun sosyal medya hesapları ve Web sitesi aracılığı ile bilgi alınabilecektir. Okulumuz dört ilçeye hitap eden bir kurumdur. Bu ilçedeki çırak öğrencilerimiz teorik eğitimlerini okulumuzdan Pratik eğitimlerini kendi ilçelerinde almaktadır. Okulumuz Pratik eğitimleri Koordinatör Öğretmenler aracılığı ile denetim ve rehberlik faaliyetini yürütmektedir. 

Ayrıca Okulumuzda AB Erasmus+ Projeleri kapsamında yurt dışı staj imkanları vardır. Bu kapsamda Hollanda’da Metal Teknolojisi alanında, Almanya Berlin de Motor Teknolojisi Alanında öğrenciler Staj Yapılmıştır. Okulumuz Kardeş Eli Projesi kapsamında Yatılı Okullar ve Uzak mahalle okullarına Elektrik, Tesisat, İnşaat teknolojisi ve Berberlik alanı öğrencileri ve öğretmenleri ile hizmet götürülmüştür. Okullarımızın eksikleri giderilmiştir. Bu hizmetler için ücret talep edilmemektedir. 

2019 Yılı Eylül Ayında aktif hale gelen Döner Sermaye işletmesinde iki alanda üretim faaliyeti başlamıştır. Metal Teknolojisi ve Giyim Üretim Teknolojisi alanında üretimler yapılmaktadır. Burada Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz Covid 19 Mücadele sürecine destek sunmuşlardır. 

Bakanlığımız 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde "Mesleki ve Eğitime Atfedilen Değerin Arttırılması" hedefi doğrultusunda; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan değişiklikler ile sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından birisi olarak görülmekte olan mesleki ve teknik eğitim sisteminde iyileştirme çalışmalarına devam edilmektedir. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bu Okulun Öğrencileri De Mezunları Da Kazanıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 5
User defaultYorum Id: 100663
20 Ağustos 2020
09:13
  • Yorum Id: 100663
  • 20 Ağustos 2020
  • 09:13

Acaba devletin verdiği o teşvik çırağı eline geçiyor mu ayrıca bu okulyıllardır bir sürü eğiticiye bedava maaş ödemesi yapıyor

User defaultYorum Id: 100622
19 Ağustos 2020
19:47
  • Yorum Id: 100622
  • 19 Ağustos 2020
  • 19:47

Bırakın bu işleri 5 yıldır daha kalfalık belgemi veremediniz yok neymiş sen gelmedin yok yazılmışsın diyor ama halbuki kendileri çağırmıyor sınıf oluşmadığı için

User defaultYorum Id: 100589
19 Ağustos 2020
12:19
  • Yorum Id: 100589
  • 19 Ağustos 2020
  • 12:19

Çok şey yapılabilecek bir okul beceriksiz bir müdürün elinde ne hallere düşmüş.

Cevap
  • Yorum Id: 100606
  • 19 Ağustos 2020
  • 17:43

Bafranın en başarısız okulu bu tespitini için tebrik etmek lazım

Daha Fazla Yorum