Yakakent ilçesi Kozköy Mahallesi sahilinde dün serinlemek için denize giren ve boğularak hayatını kaybeden 4 genç toprağa verildi. Cenaze sırasında gözyaşları sel oldu.
Olay dün akşam saat 17.00`de Yakakent İlçesi Kozköy Mahallesi sahilinde meydana geldi. Serinlemek için denize giren 16 yaşındaki Havvanur Günel, 14 yaşındaki kardeşi Handan, amcalarının oğlu Muharrem (15) ile İstanbul`dan tatile gelen halalarının kızı Gizem Ak (14) denizdeki akıntı nedeniyle, meydana gelen kum kayması sonucu suda biranda kayboldu. Çevredeki vatandaşların olayı farketmesi üzerine 4 çocuğun ailesine haber verilerek arama çalışmalarına başladılar. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmaları sonrasında 4 çocuğun cesetleri balıkçılar tarafından balık ağları ile çıkarıldı. Denizden çıkarılan cesetler Yakakent Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Handan Günel`in bu sene Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi`ni kazandığı, abla Havvanur Günel`in ise Alaçam Meslek Lisesi son sınıfına geçtiği, amcalarının oğlu Muharrem Günelin ise Sinop Gerze Anadolu Turizm ve Otelcilik Okulu 2`nci sınıf öğrencisi olduğu belirtildi. Halalarının kızı Gizem Ak`ın ise İstanbul`dan misafirliğe geldiği ve bugün tekrar İstanbul`a geri döneceği öğrenildi.
Yakakent Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilk önce baba evlerine götürülen 4 genç, daha sonra Yeni Mahalle Cami`nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Denizde iki çocuğunu kaybeden Şaban Günel (46), Muharrem Günel`in babası Adem Günel (51), Gizem Ak`ın babası Kadir Ak (53), çocuklarının cenazelerin başlarında gözyaşlarını tutamadılar. İki çocuğunu kaybeden Şaban Günel, "Olayın nasıl olduğunu kimse bilmiyor. 4`ü birden denize gitmişti, bize kaybolduğu haberi gelince arama yaptık ve cesetlerini bulduk" dedi. Bu arada arkadaşlarını bulmak için denizde arama yapan 15 yaşındaki Faik Korkmaz "Arkadaşlarım ile sahile top oynamak için gitmiştim. Olayın nasıl olduğunu tam farketmedim. Denizdeki kalabalığı görünce ben de oraya gittim ve suya girip arkadaşlarımı aradım. Hala olayın şokundayım" diye konuştu.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!