ULUSAL

Bireysel Kredide Yeni Dönem Başlıyor!

 
 1053
Bireysel Kredide Yeni Dönem Başlıyor! - Türkiye’deki bireysel ve kurumsal kredi kullanımı ile ilgili partisinin MYK toplantısında görüşlerini bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bireysel kredi kullanımında son dönemdeki artış ile birlikte risklerin çoğaldığını ve bu konuda ek tedbirlerin geleceğini açıkladı. Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata bireysel kredi kullanımının bilinçli yönetilmesi gerektiği konusunda detaylı açıklamalarında bulundu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Türkiye’deki bireysel ve kurumsal kredi kullanımı ile ilgili partisinin MYK toplantısında görüşlerini bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bireysel kredi kullanımında son dönemdeki artış ile birlikte risklerin çoğaldığını ve bu konuda ek tedbirlerin geleceğini açıkladı. Hiperaktif Kredi Danışmanlık CEO’su Alper Özata bireysel kredi kullanımının bilinçli yönetilmesi gerektiği konusunda detaylı açıklamalarında bulundu.

Son dönemdeki ekonomik gelişmelerin ardından partisinin MYK’sında Türkiye’nin mali göstergeleri hakkında sunum gerçekleştiren Bakan Elvan, ülkemizdeki kredi kullanımı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle pandemi döneminde bireysel kredi kullanımındaki artıştan bahseden Bakan Elvan, bu durumun kredi geri ödemelerinde problem yaratmaması adına önlem alacaklarını açıkladı. 

Bakan Elvan açıklamasının devamında bireysel kredi kullanımındaki ciddi artış nedeniyle bankalara müşterilerine sağladıkları bireysel kredilerde sınırlandırmalar getirmeleri hakkında bilgilendirme yapıldığını açıkladı. Bakan Elvan, özellikle bu süreçte makro ekonomik dengeleri korumak adına bireysel krediler dahil her konuda istikrarı koruyucu pozisyonların alınacağını konuşmasına ekledi.

Kredi başvurusundan önce danışmanlık almak büyük önem taşıyor

Bakan Elvan’ın açıklamalarının ardından yılda yaklaşık 50 bin kişiye kredi danışmanlık hizmeti veren Hiperaktif Kredi Danışmanlığı CEO’su Alper Özata, “Sayın Bakan’ın kredi kullanımı ile ilgili yaptığı açıklamaları dikkatle takip ediyoruz. Bu noktada, bireysel kredi sağlama konusunda daha titiz davranılması gerektiği görüşüne bizler de katılıyoruz. Özellikle son dönemde kredi çekmek isteyenlerdeki artış beraberinde bilinçsiz kredi kullanımına da getirmiş durumda. Bu noktada, doğru kredi kullanımını sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın alanında uzman isimlere danışarak kredi başvurusu yapmasını öneriyoruz. Bireylerin ve kurumların kredi ihtiyaçlarını karşılamak adına, bu süreçleri yöneten ve danışmanlık hizmeti sağlayan uzmanlar eşliğinde doğru bankadan doğru kredi alınmalıdır. Özellikle son dönemde zorlaşan ve beklentinin daha da zorlaşması yönünde olan kredi kullanımı için bireylerin danışmanlık hizmeti ihtiyacını artacağı yönünde beklentimiz yüksek. Kredi danışmanlık sektörünün bu süreci mümkün olan en bilinçli şekilde yöneteceğine inanıyoruz.” dedi.

2019 yılından bu yana kredi çekmek isteyen bireyler ve kurumlara danışmanlık hizmeti veren Hiperaktif Kredi Danışmanlığı, yurtdışında yaygın olarak kullanılan bu hizmeti ülkemiz ile tanıştıran ilk şirketler arasında yer alıyor. Kişilerin kredi ihtiyaçları ve beklentileri üzerine banka ve şube tercihleri, limit belirleme gibi farklı alanlarda müşterilerine yol gösteriyor. Hiperaktif Kredi Danışmanlığı, müşterilerinin bir banka şubesine gitmeden hangi bankanın hangi şubesinden, ne kadar vade ve faiz ile, ne kadar limitlerde kredi kullanabileceğini hakkında danışmanlık sağlıyor. Bunun yanın sıra kişilerin kredi kullanamama nedenleri ve bu durum karşısında ne yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapıyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bireysel Kredide Yeni Dönem Başlıyor! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0