SAMSUN

Bir zaman balık tutulan baraj şimdi tarım arazisine döndü

   |   
 1889
Bir zaman balık tutulanbaraj şimdi tarım arazisine döndü - Gövde hacmi ile Türkiye’nin en büyük 3. barajı olma özelliğini taşıyan Altınkaya Barajı’nda kuraklığın etkisiyle zamanla sular çekildi. Suların çekildiği alanda ise şimdi tarım ve hayvancılık yapılıyor.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Gövde hacmi ile Türkiye’nin en büyük 3. barajı olma özelliğini taşıyan Altınkaya Barajı’nda kuraklığın etkisiyle zamanla sular çekildi. Suların çekildiği alanda ise şimdi tarım ve hayvancılık yapılıyor.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Altınkaya Barajı zamanla kuraklığın etkisiyle suyun aktığı yatak küçüldü. Bu durumu fırsat bilen çevredeki çiftçiler ise bir zamanlar balıkların yüzdüğü yerde tarım yapmaya başladı. Genellikle mısır, buğday, ayçiçeği gibi ürünlerin yetiştiği barajın çevresinde hayvanlar bile otlamaya başladı. Havandan görüntülen baraj ve çevresi, halı desenlerini andıran görüntüleri ortaya çıkardı.
Vezirköprü Karanar Mahallesi sakinlerinden Recep Balcı, "Gördüğünüz gibi baraj çok alçaldı. Kuraklık çekmekteyiz. Alçalan yerlerde ise silajlık mısırlar, buğday gibi tarım ürünleri yetişiyor. Bu barajın yükselmesi için elimizden geleni yapmamız gerekiyor" dedi.
Mahalle sakini Süleyman Çelebi ise "Su yolun kenarına kadar geliyordu. Şimdi aşağıya kadar çekildi. Vatandaş baraj çekildi diye ekim yaptı. Zaman zaman su basıyor, ondan da zarar görüyor. Aşağı yerlerde hayvanlar var" diye konuştu.
Bu sene mevsimin yağışlı geçmesi dolayısıyla barajın normal seviyesinde olduğu öğrenildi.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Bir zaman balık tutulan baraj şimdi tarım arazisine döndü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 122913
06 Temmuz 2021
08:11
  • Yorum Id: 122913
  • 06 Temmuz 2021
  • 08:11

Ne yapsinlar abey su baska yollara gidiyi balik tutma yasak en iyisi tarim yapsinlar