GÜNDEM

Biber Güldürdü Karpuz Üzdü

 
 134
Bafra Haber

 |  - Biber güldürdü karpuz üzdü

Geçen yıl karpuzun iyi para etmesi üzerdine bu yıl üretimi iki kat artıran çitfçi ürünü para etmeyince perişan olurken. Kırmızı biber üreticisi ise talebin fazla olması nedeniyle yüzü güldü.

Karpuz çürüdü
Geçtiğimiz yıl Bafra Hali`nden 34 bin ton karpuzun yurt içi ve yurdışına pazarlanırken, bu yıl  ise Sebze ve meyve halinden 60 bin ton karpuz ihale edildi. Türkiye genelinde karpuz çok üretilince ne  talep oldu nede para etti budurum karşısında emeğini bile alamayan üreticiyaklaşık 30 bin ton karpuzu tarlada çürümeye bıraktı.

Biber tavan yaptı 
Kırmızı salçalık biber üreticisi ise geçtiğimiz yıl 57 bin ton ürünü halden ihale ederken bu yıl sezonun tamamlanmasına daha 1 ay kalmasına rağmen halden resmi çıkan rdakamlara göre 27 bin ton kırmızı biber ihale edildi.
.
para etmedi
Bafra Belediyesi Sebze ve Meyve Hali Müdürü Davut Usta, karpuzunun  bu yıl Türkiye genelinde çok üretilmesi nedeniyle üreticinin ürünün para etmediğini ve 60 bin ton karpuzun yaklaşık 30 bin tonunun tarlada çürümeye bırakıldığını söyledi.

Talep patlaması yaşanıyor

Usta, Kırmızı biberin ise sadece hal resmi girişinde 2008 yılında  12 bin ton artış göstererek 15 bin tondan , 27 bin tona ulaştığını, bu rakamlara salça fabrikalarının direk çiftçiden aldığı ürünün dahil olmadığını söyledi. Kırmızı biberin 2008 yılı içinde tavan yaptığınıda belirten Usta,"Daha sezonun kapanmasına bir ay kalmasına rağmen Mersin, Antep, İstanbul gibi birçok şehirden kırmızı biber talep patlaması var" dedi.

Oktay ÖZTÜRK

 

  • BafraHaber Yorum
  • Biber Güldürdü Karpuz Üzdü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0