BAFRA

Beyaz Baston Haftasında Üyelere Hediye Baston

 
 1549
Beyaz Baston Haftasında Üyelere Hediye Baston - 7-14 Beyaz Baston Haftası dolayısıyla 25 görme engelli vatandaşa baston dağıtıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tedarik edilen bastonlar Bafra Görme Engelliler Derneğinde düzenlenen törende sahiplerine teslim edildi.
Bafra Haber

 |  - 7-14 Beyaz Baston Haftası dolayısıyla 25 görme engelli vatandaşa baston dağıtıldı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tedarik edilen bastonlar Bafra Görme Engelliler Derneğinde düzenlenen törende sahiplerine teslim edildi.

7-14 Ocak Baston Beyaz Baston Haftası kapsamına Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Ömer Ergül dernek üyelerine baston dağıttı. Bastonlarına kavuşmanın sevincini yaşayan görme engelliler emeği geçen herkese teşekkür etti. Baston temini konusunda destek veren sponsorlara da teşekkür eden Bafra görme engelliler derneği başkanı Ömer Ergül şunları söyledi: “Baston talebinde bulunan arkadaşlarımızın bastonlarını hayırlısıyla bugün kendilerine teslim ettik. Baston biz görme engelliler için özgürlük ve bağımsızlık sembolüdür. Baston bizim gözümüz, ayağımız. O olmadı mı görme engellilerin tek başlarına istedikleri yere gitmeleri mümkün değildir. Bu bastonlar çabuk eskiyen araçlar. Kimi arkadaşlar 3 ay, kimileri de 6 ve 9 ay süre kullanabiliyor. Tabi bu da bastonun üzerine biri basmazsa veya üzerinden herhangi bir araç falan geçmezse mümkün olabiliyor. Şimdi benim bastonum kırıldı gidip hemen yenisini alayım desen bu o kadar kolay olmuyor maalesef. Çünkü bu bastonun üretimi her yerde yapılmıyor. Sanırım Türkiye’de bir iki yerde üretiliyor veya yurt dışından ithal ediliyor. Dernekler de sponsorlar aracılığıyla bu bastonları temin ediyorlar. Bize baston talebinde bulunan bir görme engelli arkadaşımıza eğer elimizde varsa veriyoruz, yoksa onun durumu gerçekten çok zor. Emin olun o arkadaş kendisine baston temin edinceye kadar tek başına asla dışarı çıkması mümkün değil, hep birilerine bağlı hareket edecek. Dediğim gibi bu bastonlar hem pahalı, hem de istediğin an tedariki mümkün olmuyor. Devletimizin bu duruma el atmasını istiyoruz. Nasıl gözlük, işitme cihazı, tekerlekli sandalye gibi araçlar reçete karşılığında istediğin eczanelerden falan temin ediliyorsa inşallah aynı durum beyaz baston için de yapılır.” dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Beyaz Baston Haftasında Üyelere Hediye Baston içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 167662
19 Ocak 2023
20:09
  • Yorum Id: 167662
  • 19 Ocak 2023
  • 20:09

Bafra görme engelliler derneği başkanlığını sosyal medya üzerlerinden takip ediyorum gerçekten yerel yönetimlerin ve ilgili makamların yapması gereken iş ve işlemleri yönetim kurulu seçildise çileli engelliler adına hızlı bir karar vererek üyelerini rahat bir şekile erdirıyorlar kendilerini bu çalışmalarda başarılar diliyorum ama kurum ve kuruluşlar kendilerine de destek verirseler daha çok iş yapacaklarını ümid ediyorum sizin basit gördüğünüz insanlar sizin yapmış olacağınız basit işlerin dışında zor işleri başararak sizleri basit hale getiriyorlar haberiniz var mı bafra uyanma uyu çalış