BAFRA

BEM-BİR-SEN’e MHP’den Cevap Geldi

 
 2379
BEM-BİR-SEN’e MHP’den Cevap Geldi - Bem-Bir-Sen’in açıklamasına MHP’den cevap gecikmedi: Bem-Bir-Sen, partimize ve Cumhur ittifakına yön yön veremez. 
Bafra Haber

 |  - Bem-Bir-Sen’in açıklamasına MHP’den cevap gecikmedi: Bem-Bir-Sen, partimize ve Cumhur ittifakına yön yön veremez. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis üyelerinin, Belediye Başkanına işçilerin tazminatını belirlemede yetki vermemesine Bem-Bir-Sen Samsun Şube başkanlığından tepki geldi. Bem-Bir-Sen, Başkanın yanındayız derken, MHP Meclis Üyeleri adına Meclis Grup Başkanvekili Hamdi Kozil yaptığı açıklama ile sadece personelin değil Bafra’nın menfaatlerini savunduklarını ve yetkinin mecliste olduğunu ifade etti.

20 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleşen ilk meclis toplantısında, MHP grubu, İYİ Parti, YRP ve CHP Meclis üyeleri ile beraber hareket ederek, sosyal denge tazminatı yetkisinin Hamit Kılıç’a verilmesine oy vermeyerek yetkinin Bafra Belediye Meclisinde kalmasını sağladı. Bu karar ile Bafra Belediyesindeki görevli memur ve sözleşmeli personele Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek miktarın belirlenmesinde, yetkili Sendika ile görüşme ve Belediye adına sözleşme metni imzalama yetkisi mecliste kaldı.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ı ziyeret ederek Başkan’a destek mesajı verdi. 

Savaş Gayretli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “An itibarıyla Samsun Bembirsen Şube başkanlığı olarak Cumhur ittifakı olarak seçilen Bafra Belediye Başkanı Sn. Hamit Kılıç beyefendinin yanındayız ve destekliyoruz. 20 Nisan Cumartesi günü Bafra Belediye Meclisindeki yapılan dağılım Cumhur ittifakı ruhuna aykırı olmuş ve memur arkadaşlarımızın kazanımları yok sayılmıştır.” dedi.

#mhp5#’den cevap gecikmedi!

MHP Meclis Grup Başkanvekili Hamdi Kozil, Bem-Bir-Sen’in açıklamasını mesnetsiz ve bilgisiz olarak değerlendirdi. 

MHP Meclis Grup Başkanvekili Hamdi Kozil, “MHP Meclis grubu olarak hiçbir personelimizin haklarını kimsenin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Belediye personellerimizin tüm hakları eşit ve adil bir biçimde belediye meclisi yetkisinde değerlendirilecektir.” dedi.

Yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Hamdi Kozil’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Bazı art niyetli sosyal medya paylaşımlarında belediye personellerinin haklarına ilişkin mesnetsiz ve bilgisiz paylaşımları üzülerek takip etmekteyiz.

Bafra Belediye meclisinde sosyal denge tazminatı adı altında belediye müdür ve memur haklarına ilişkin gönderilen yetki yazısına MHP grubu olarak ret verilmiştir. Verilen ret kararı ile bu haklar ortadan kaldırılmamış aksine Sayın Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın tek yetkili olmasına karşı çıkılmıştır. Belediye personelimizin tüm haklarına ilişkin tek karar merci Bafra halkının her kesimini temsil eden belediye meclisi olmuştur. MHP Meclis grubu olarak hiçbir personelimiz haklarını kimsenin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Belediye personellerimizin tüm hakları eşit ve adil bir biçimde belediye meclisi yetkisinde değerlendirilecektir. Bafra’mızın her kesimini kucaklamaya, tüm çalışanlarımızın haklarını korumaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Cumhur ittifakının hiçbir oluşumunda yer almayan ve Cumhur ittifakı ruhuna aykırı hareket edildiğini söyleyen Bem-Bir Sen ne partimize ne de Cumhur ittifakına yön tayin edemez. Söz konusu kararları ittifak ruhuna bağlamak son derece mesnetsiz bir tutumdur. MHP ittifak ruhuna sıkı sıkı bağlı olmakla beraber, sorumlu olduğu Bafra halkının menfaatlerini de asla göz ardı etmeyecektir.

Tekraren ifade ederek; MHP Meclis grubu sadece belediye personellerimizin değil tüm Bafra’nın menfaatlerini eşit ve adil bir biçimde değerlendirerek karar almış ve almaya devam edecektir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • BEM-BİR-SEN’e MHP’den Cevap Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 34
User defaultYorum Id: 214678
23 Nisan 2024
22:34
  • Yorum Id: 214678
  • 23 Nisan 2024
  • 22:34

Burada yorum yazan hamitci arkadaşlar. bu bir seçim ittifakidir. mhp meclis üyeleri ak parti meclus üyeleri değildir. mhp nin meclis üyeleridir. seçim biter her parti kendi partisine göre hareket eder. hamit kılıç beyde ittifak adayı diye sunuldu. seçim bitti artık ak partilidir. ayrı partiler olmasa meclis üyeleri listesi yapılırken 1 ak parti 1 mhp diye yapılırdı 1 - 2 sıralar ak parti 3 mhp 4 5 sıralar ak parti 6 mhp sıra böyle gitti.. mhp ak parti cumhur ittifakı birse sıra niye böyle yapılmış. hem belediye başkan adayı ak partili hem meclis listesi böyle. demek ki ayrı partiler. partiler ayrıiysa mhp normal yapmıştır

Cevap
  • Yorum Id: 214766
  • 25 Nisan 2024
  • 08:39

@214697 bedavadan 6 tane meclis üyesi çıkmadı. milliyetçi hareket partisi mensubu kişiler o 6 kişi meclise girsin diye oy verdi. bu bir seçim ittifakı. mecliste her şeye evet denmesini beklemek ise demokrasiye aykırıdır. meclis yürütme organıdır. bu duruma sevinmeniz gerekiyor. artık bafra'da kişiler değil ortak akıl yönetecek. her şeye evet diyerek bu şehri köy haline getirdik. gelişmek istiyorsak, adalet istiyorsak tek kişinin yada belli bir grubun bu şehir için karar vermesine karşı çıkarak. şehrin hak ettiği gibi yönetilmesine destek olun. yatırımlara ve güzel işlere bu meclisin karşı geleceğini sanıyorsan hata yapıyorsun. mecliste ki 6 mhp ile arkadaşa allah gün sazak ahlakı versin.

Cevap
  • Yorum Id: 214697
  • 24 Nisan 2024
  • 15:14

Bedavadan 6 tane meclis üyesi almış mhp hala konuşuyor , seçim çalışması mı yaptılar ceplerinden bi kuruş para mı çıktı seçim sürecinde . oy zaten vermemişler sonuçlar ortada

User defaultYorum Id: 214682
24 Nisan 2024
00:25
  • Yorum Id: 214682
  • 24 Nisan 2024
  • 00:25

A.c.u şahıslı kişinin tutsağı olmuş mhp yazıklar olsun . birde bunu yardakçısı var iflas etmiş m.g. bafranın gerçek ülkücüleri lütfen bu konuyu araştırın ve partinize sahip çıkın.

Cevap
  • Yorum Id: 214727
  • 24 Nisan 2024
  • 20:24

Biraz daha eğlenelim ondan sonra gereğini yapacağız zaten

User defaultYorum Id: 214688
24 Nisan 2024
08:34
  • Yorum Id: 214688
  • 24 Nisan 2024
  • 08:34

"eşit ve adil şekilde" kısmına işine gelmeyenler itiraz ediyor. mhp grubunun belediye çalışanlarına haklarını teslim edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. eşit ve adil şeklide kısmı kimin zoruna gidiyor bence onun peşine düşün.

Daha Fazla Yorum