ASAYİŞ

Belediye Başkanına Sahtecilik Davası... Samsun Yakakent Belediye Başkanı Ve 6 Çalışanı, Sahtecilik Suçlaması İle Hakim Karşısına Çıktı Belediye Başkanı İbrahim Batı, Makam Otosuna Aldığı Akaryakıtı Kendi Özel Otosunda Kullanmakla Suçlanıyor

 
 635
Belediye Başkanına Sahtecilik Davası... Samsun Yakakent Belediye Başkanı Ve 6 Çalışanı, Sahtecilik Suçlaması İle HakimKarşısına Çıktı Belediye Başkanı İbrahim Batı, Makam Otosuna Aldığı Akaryakıtı Kendi Özel Otosunda Kullanmakla Suçlanıyor - Samsun'un Yakakent İlçe Belediye Başkanı İbrahim Batı ve 6 çalışanı, sahtecilik suçlaması ile bugün hakim karşısına çıktı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Yakakent İlçe Belediye Başkanı İbrahim Batı ve 6 çalışanı, sahtecilik suçlaması ile bugün hakim karşısına çıktı.

İhbar doğrultusunda Yakakent Belediyesi'nde inceleme yapan müfettişler, 1998-2000 yılları arasında belediye başkanlığı makam otosuna alınan akaryakıtların Başkan İbrahim Batı'nın özel otosunda kullandığını, yine Batu'nun yaylaya yaptırdığı kendi evinin inşaatında belediye işçilerini çalıştırarak belediyenin çimentosunu kullandığını, belediyeye ait araçlara bakım yaptırırken ve yedek parça alırken çok yüksek fiyata mal aldığını tespit etti.
Müfettişlerin tuttuğu rapor doğrultusunda Yakakent Belediye Başkanı İbrahim Batı, Belediye Başkan Vekili Naile Yetmişbir (40), hesap işleri memuru Aysın Hopaç (39), hesap işleri eski müdürü Ahmet İbrahimoğlu (46), tahsildar Zübeyde Keskin (33), fen memuru İbrahim Kılınç (42) ve belediyede işçi olarak çalışan Salih Kuş (51) hakkında sahtecilik suçlamasıyla dava açıldı.
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında Belediye Başkanı Batı ve belediye çalışanları, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Başkan Batı, makam otosuna alınan akaryakıtı kendi özel otosunda kullandığını itiraf etti. Ancak İbrahim Batı, makam otosu eski olduğu için il dışına çıkarken kullanmadığını, bu yüzden kendi otosunu kullanmak için encümen kararı çıkardıklarını söyledi.
Vatandaşa hizmet etmek için çalıştığını ifade eden Başkan Batı, "Belediye makam otosu çok eski. Sık sık bozulduğu için uzun yola gidemiyoruz. Ben de kendi özel aracımı makam otosu olarak kullanıyorum. Bu yüzden akaryakıt faturalarını makam otosu plakasına kestirip kendi aracımda kullanıyorum. Yedek parça ve araç bakımının yüksek faturalarla yapılması olayının benimle ilgisi yok. Araç şoförleri araçların bakımını Samsun ve Bafra'da yaptırıp faturayı muhasebeye teslim ederler" dedi.
Duruşma, şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
  • BafraHaber Yorum
  • Belediye Başkanına Sahtecilik Davası... Samsun Yakakent Belediye Başkanı Ve 6 Çalışanı, Sahtecilik Suçlaması İle Hakim Karşısına Çıktı Belediye Başkanı İbrahim Batı, Makam Otosuna Aldığı Akaryakıtı Kendi Özel Otosunda Kullanmakla Suçlanıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0