BAFRA BELEDİYESİ

Başkan Şahin Şair Ve Yazarları Ağırladı

 
 492
Başkan Şahin Şair Ve Yazarları Ağırladı - Bafra Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı şiir ve sanat festivali için çeşitli ülkelerden gelen ve Bafra`da bulunan şair ve yazarlar Belediye Başkanı Zihni Şahin`i makamında ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı şiir ve sanat festivali için çeşitli ülkelerden gelen ve Bafra`da bulunan şair ve yazarlar Belediye Başkanı Zihni Şahin`i makamında ziyaret etti.

Bafra Belediye Başkanı Şahin`i kalabalık bir heyetle ziyaret eden Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat kısa bir konuşma yaparak program hakkında bilgi verdi. Anarat şunları söyledi: 

"Dünyaca üne sahip hemşerimiz merhum Neyzen Tevfik Kolaylı`yı anmak için 6. Şiir-Sanat Festivali münasebeti ile bir arada bulunmaktayız. Bu festivalin gerçekleşmesinde mübalağasız büyük destek ve katkılarını gördüğümüz Belediye Başkanımız Zihni beye şahsım ve festivali yürütme komisyonu adına teşekkür ediyorum. Bu yıl festivalimize 10 ülkeden misafirlerimiz katılıyor. Bunun yanında yurtiçinden programımıza iştirak eden şairlerimiz, yazarlarımız ve eleştirmenlerimiz var. Burada 3-4 gün beraber olacağız. İlçemizi sanatıyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve insanlarıyla sizlerle buluşturmaya çalışacağız. Bundan önceki etkinliklerimizde tanıştığımız misafirlerimizle halen görüşüyoruz. Davetlerine belediyemizin destekleriyle iştirak ediyoruz, ülkemizi Osmanlı coğrafyasında temsil etmeye çalışıyoruz. Bafra`mızı tanıtmak için gösterdiğimiz çabaların işe yaradığını görmek bir nebze olsun bizleri mutlu edecektir." 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Hepinize içtenlikle hoş geldiniz diyorum. Bilhassa dışarıdan gelen misafirlerimizi Bafra`mızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Buraya insanları toplayan bir sebep var o sebep de tabi ki Neyzen Tevfik. Onu da iyi anlamak, iyi tanıtmanın yanı sıra ilçemizi de iyi tanıtmak gayemizdir. Bu festivali daha iyi yapılabilmesi için elimizden geleni yaparak her yıl çıtayı yükselteceğiz. Bu iş bizim için bir görevdir. Milletler kültürlerini yaşatıp daha da geliştirirse dışarıda o kadar itibarları olur. Medeniyetlerde kültürlerin gelişmesi ile olur. O bakımdan bizim kültür hayatımıza katkı sağlamış Neyzen`i anmak çok güzel. Bu programın gerçekleşmesinde emeği olan Namık Anarat Bey ve ekibine emekleri nedeni ile çok teşekkür ediyorum. En önemlisi de bizleri çok uzaklardan gelerek onurlandıran değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. 

Konuşmaların ardından şair ve yazarlar ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Şahin`e sundular. Başkan Şahinde misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. 

Heyet, Belediye Başkanı Zihni Şahin`in onurlarına verdiği öğle yemeği sonrası şehir turu atarak ilçeyi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin Şair Ve Yazarları Ağırladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0