BAFRA BELEDİYESİ

Başkan Şahin Genç İşadamlarının Onur Konuğu Oldu

 
 482
Başkan Şahin Genç İşadamlarının Onur Konuğu Oldu - Bafra Genç İşadamları Derneği Kasım ayı istişare toplantısı yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra Genç İşadamları Derneği Kasım ayı istişare toplantısı yapıldı.

Bafra Genç İşadamları Derneği tarafından organize edilen Kasım ayı istişare toplantısı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven`in katılımı ile gerçekleşti.

Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan istişare toplantısında Bafra Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu açılış konuşması yaptı.

Muratoğlu konuşmasında, "Bafra`mızın en sivil ve en etkili kuruluşu olma iddiasını sürdüren derneğimizin; fikir alış-verişinde bulunmak, şehrimizin gelişimine katkı sunmak, farklı görüşlerin ortak bir paydada buluşmasını ve genç fikirlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile düzenlediği istişare toplantısında, şehrimizin siyasetine ve geleceğine yön veren iki önemli ismiyle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz."


Özellikle son üç yıldır art arda yaşadığımız seçim süreçleri, komşu ülkelerde yaşanan olağan dışı olaylar, halkımızın arasına sokulan nifak tohumlar bizleri maalesef ayrışmaya, birbirimizden uzaklaşmamıza neden olmuştur. Üzerine birde FETÖ`nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz`da darbe girişimi ile ülkemiz adeta topyekûn bir bölünmeye, iç savaşa ve çatışma ortamına doğru sürüklenmeye çalışılmıştır. Milletimiz bu oyunu bozmuştur. Devlet büyüklerimiz birlik içerisinde yeni bir ruh ortaya koymuştur ve Yeni Kapı Ruhu olarak da tarihe geçmiştir. İşte bu noktada bizlere bir ders çıkarma gereği doğmuştur. Halkın gösterdiği birlik, tüm siyasilere ve yöneticilere örnek olmalı ve ülkemizin kalkınmasına, yeni bir ruh ve heyecan kazandırmalıdır. Bu görüş doğrultusunda birçok kez sizlerle bir araya geldik, hatta geçtiğimiz yıl özellikle Sayın Başkanımız Zihni Şahin`in çok büyük destek verdiği Bafra Kalkınma Planı çalışmaları başlatılmıştı. Bafra`mız Karadeniz`de ilk defa Balon turizmi yaptı bunu unutmayalım. Bu konuya değinmemizin sebebi ortak iradenin bize kazandırdığı sonuçlar içindir, tıpkı Medikal OSB`nin Bafra`ya kazandırılması gibi. Biz Bafra olarak öncelikli hedeflerimizi belirlediğimizde, ehemmiyetine göre tek hedef ve topyekûn hareket ettiğimizde bizim önümüzde kimse duramaz. Sayın Belediye Başkanım son zamanlarda projeleri hayata geçirebilmek için ilçe Başkanımız, Milletvekillerimizle birlikte yoğun uğraşlar içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Biz Bafra olarak öyle bir kenetlenelim ki tüm ülkeye örnek olalım.`` dedi.

Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ise,``Bafra GİAD`ı Bafra Belediye Başkanımız şahsında yaptıkları çalışmalar için tebrik etmek isterim. Buraya Ak Parti Bafra ilçe başkanı olarak davet edildim. Haliyle bugünde kasım ayının ortalarındayız. Kasım ayı, malumunuz Türk siyasi hayatında çok önemli dönüm noktaları barındıran 3 Kasım 2002`yi atlamamız mümkün değildir. Çünkü ülkemiz insanı ilk defa Ak Parti iktidarıyla 3 Kasım 2002`de tanıştı. Geçtiğimiz 1 Kasım seçimleri var ki bu da Türk siyasi hayatının önemli noktalarından bir tanesidir.`` dedi.

Yurduseven konuşmasının devamında Bafra ve bölgede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler aktardı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise yaptığı konuşmada,`` Uzun aradan sonra bu etkinliği yapmaları nedeni ile Bafra Genç İşadamları Derneğine teşekkür ediyorum. Bafra`da hep birlikte yaşıyoruz ve bu dönemde Bafra`mız artık kabuğunu kırma noktasındadır. Fakat her şey doğal süreci içerisinde gerçekleşiyor. Biz de Bafra`mızda geçtiğimiz dönem içerisinde başlatmış olduğumuz hedeflerle ilgili çalışmalarda hedeflerden şaşmadık. Biz o dönemde 5 tane ana hedef tespit etmiştik. Birincisi Tarım. Tarımın katma değerini ne kadar yükseltirsek Bafra`nın o kadar önemi artar. İkinci olarak sanayi dedik. Üçüncü olarak Turizm, dördüncü olarak kentleşme ve beşinci olarak ta Bafra`nın bir devlet üniversitesine kavuşması. Bu alanlarda güzel fikir çalışmaları yapıldı.``diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Şahin ayrıca göreve geldikten bugüne kadar yapılan çalışmalar, biten projeler ve yeni projeler hakkında genç işadamlarını bilgilendirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin Genç İşadamlarının Onur Konuğu Oldu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0