GÜNDEM

Başkan Neiş: Su Sorununa Kesin Çözüm

 
 98
Bafra Haber

 |  - Başkan Neiş: Su sorununa kesin çözüm

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş Bafra gündeminden uzun süredir inmeyen içme suyu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İçme suyu sorunun 1950 yıllardan sonra ortaya çıktığını ve o tarihten itibaren sorunu ortadan kaldıracak somut adımlar ya atılmadı ya da ortaya konulan projeler güncelliğini koruyamadı. Bizim görev süremiz içinde bu önemli sorunu ortadan kaldırmak için çeşitli projeler geliştirdik. Bunların arasında en sağlıklı ve kısa süre içinde beklentilere cevap verecek konumda olanını hayata geçirmek için olağan üstü çaba sarf ediyoruz dedi.
Fizibilite raporu hazırlandı
Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş içme suyu konusunda gelinen aşamayı şu şekilde ifade etti.”Şehrimizde daha iyi içme ve kullanma suyu temin etmek amacıyla İller Bankası Genel Müdürlüğü Etüt plan ve Yol Daire Başkanlığına Fizibilite raporu hazırlandı. Hazırlanan bu fizibilite raporuna istinaden mevcut tesis revizyonu ve iyileştirmesi ile ön arıtma yapabilecek hale getirilecektir. Ayrıca ilave olarak son teknoloji olan MEMBRAN sistemi içme suyu arıtma tesisi 345 lt/sn kapasiteli olacak şekilde yapılacak” dedi.
İhalesi 29 Mayısta
Bu tesisteki mevcut kuyular, tesis içindeki ve terfi hattı üzerindeki içme suyu depoları ile terfi pompalarının kontrolü SCADA Radyo iletişim sistemi ile tek noktadan kumanda edilebilecek şekilde İhale şartnamesi hazırlandığını belirten Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş İhalenin İller Bankası Genel Müdürlüğünce kontrolden geçirileceğini ve İçme Suyu Arıtma tesisinin ihalesi 29 Mayıs 2008 Tarihinde 4734 Sayılı İhale Kanunun 21/E maddesine istinaden yapılacağını da sözlerine ekledi.
Kalıcı çözümler ortaya konabilmesi için sağlıklı düşüncelerin şart olduğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş “Bafra’mızın İçme suyu sorununun geçici çözümler ve kısa sürelere sıkıştırılarak bulunan alternatiflerle ortadan kalkamayacak kadar önemli olduğunu ve Pek çok ilke imza atan Belediyemiz bu sorunu da ortadan kaldırarak en anlamlı ilki saygıdeğer halkımıza yaşatacak” dedi.

Bafra Belediyesi Basın Merkezi

  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Neiş: Su Sorununa Kesin Çözüm içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0