Bugün üzüntümüzün büyük olduğu bir anı yaşıyoruz Bir hizmet ve gönül insanı Değerli büyüğümüz Süleyman Türk ağabeyimizi kaybetmenin acısını hep birlikte paylaşıyoruz.
Değerli büyüğümüzün 1914 yılında Of ilçesinde başlayan ve 92 yıl süren hayatında bir tarih yatmaktadır. Bu tarihin normal bir insanın hayatına sığması mümkün değildir. Yaptıkları yaşadıkları ve yetiştirdiği kıymetli şahsiyetlerle Süleyman Türk ismi artık sonsuza kadar yaşayacaktır.
Aramızdan ayrılan değerli büyüğümüz Süleyman Türk ağabeyimizin İnsanımıza, ilçemize ve ülkemize yaptığı sayısız hizmetleri örnek olması bakımından bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum:
Değerli Büyüğümüz Sayın Süleyman Türk;
—1940–1951 yılları arasında Bafra sesi gazetesinin çıkartılması, Anadolu ajansı muhabirliği ve Türk basın birliği Trabzon bölgesi haysiyet divan başkanlığı yapması,
—1950–1960 yılları arasında 3 defa açtığı muhasebe kursları ile muhasebeci gençlerimizin yetiştirilmesi ve bu kurslarımızda hiçbir ücret almadan öğretmenlik görevinde bulunması,
—1951–1954 yıllarında Samsun il genel meclis üyeliği ve bütçe komisyonu başkanlığı yapması, bu görevi sırasında halk kütüphanesinin kurulması ve kütüphanemize 2500 kitap bağışlaması, daha önce kaldırılmış olan hastanemizin geri getirilişini sağlaması,
—1955–1959 yıllarında Bafra Belediyesi Meclis üyeliği ve meclis başkanlığımızı yapması,
— Doğup büyüdüğü Of ilçesinde kendi arsasını vererek ve nakdi katkılarda bulunarak 8 derslikli bir okulun yapılmasını sağlaması,
-Bafra Tütüncüler Birliği, Bafra’yı güzelleştirme cemiyeti, Bafra hastane inşa ve bakım derneği, Bafra maarif cemiyeti, Bafra lisesi yaptırma derneği gibi derneklerimizin kuruculuğu ve yöneticiliğini yapması, Bafra Huzur evinin kuruluşuna büyük katkılar vermesi,
—Çeyrek asır süren Türk Hava Kurumu ve Yeşilay Bafra şubeleri başkanlığı yapması,
— 20 yıl süren Bafra Ticaret ve Sanayi odası meclis ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunması,
— 15 yıl süreyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mevzuat komisyonu başkanlığı ve iki dönem bu birlik ve birliğe bağlı odalar ve borsalar personeli emekli sandığı yönetim kurulu üyeliği yapması
— Sinop Ticaret ve sanayi odasının kuruluşuna öncülük etmesi
Gibi daha pek çok görev ve hizmetlerde bulundu. Bu şekilde Bir ömre sığmayacak tarihi görev ve hizmetlerle insanlığa adanmış bir hayat yaşadı.
İlçemizde; güzellik ve nostaljinin yaşanmasına neden olan Hastaneden itibaren gençlik caddesi, alaçam caddesi, Tekel caddesi 27 Mayıs parkı güzergâhlarında Arnavut kaldırım dediğimiz çalışmaların yapılması ve Bugün meydan dediğimiz alanda yer alan hanın kaldırılarak Bafra’nın Cumhuriyet meydanına kavuşturulması gibi önemli hizmetlere imza attı.
Toplum olarak verdiğimiz plaketler, ödül ve onur belgeleri yaptığı hizmetlerin asla karşılığı olamaz. İnanıyorum ki onun için en büyük ödül bu hizmetleri yapmaktı.
Değerli büyüğümüz Merhum Süleyman Türk bir toplum önderi olarak yaşadı ve hayatını bu şekilde sürdürdü. Altını çizerek İfade etmeliyim ki Ülkemize ve insanımıza büyük hizmetler üreten değerli Bakanımız Prof.Dr. Sayın Hikmet Sami Türk’ü yetiştirdi.
Bugün ebediyete uğurlamakta olduğumuz Değerli büyüğümüzü saygı ve rahmetle anıyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize baş sağlığı diliyor, hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.
Şükrü NEİŞ Bafra Belediy Başkanı
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!